HolotropikumÍgy előzzük meg a fogaink elszíneződését

Így előzzük meg a fogaink elszíneződését

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az emberi fog természetes állapota a reklámok által sugallattól eltérően nem hófehér, hanem a tört fehértől az egészen világos barnáig bármilyen árnyalatú lehet. Viszont, ahogy telnek az évek a fogak elszíneződhetnek, sárgává, barnává válhatnak.

feher-fogak

A korral a fog felső rétege elvékonyodik, repedések jelentkeznek, ezekben pedig könnyeben megmarad a lepedék, ez magyarázza az elszíneződést. E mellett számos olyan étel és ital is felelőssé tehető az elszíneződésért. Ilyenek a savas italok, a tea, a kávé, a gyümölcslé, valamint a dohányzás és egyes gyógyszerek. Jó hír, hogy az elszíneződés megelőzhető!

Igyunk szívószállal: különösen akkor válasszunk az ivásnak ezen módját, ha fogfehérítő kezelésen vagyunk túl. Nyilván csak azokat az italokat igyuk szívószállal, amelyek elszínezhetik a fogainkat.

Iktassunk be az étrendünkbe fogtisztító ételeket: a zöldségek és gyümölcsök kiváló fogtisztítók, mivel folyamatosan rágni kell őket, és ez alatt több nyál termelődik. Különösen ajánlott a zeller, a sárgarépa, valamint az alma fogyasztása. Ez utóbbi gyümölcssav-tartalma fényesíti is a fogakat.

Készítsünk fogfehérítő fogkrémet házilag: a szódabikarbóna régóta használatos a fogápolásban. Vegyünk egy teáskanál szódabikarbónát és keverjük össze egy kevés vízzel. Miután egy kenhető, sűrű pasztát kaptunk hetente egyszer alaposan mossuk meg vele a fogainkat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek