KuriózumÍgy állapíthatjuk meg, hogy vegyszerrel kezelték az almát

Így állapíthatjuk meg, hogy vegyszerrel kezelték az almát

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Napi egy alma, az orvost távol tartja – mondja a jól ismert közmondás. Ám valóban így van akkor is, ha a boltban kapható almát különböző szerekkel kezelték? Az alábbiakban kiderül, hogy mi alapján deríthetjük ki egy almáról, hogy az természetes körülmények között ért meg, vagy műtrágyával is kezelték. Ha nem az alábbi tulajdonságokkal találkozunk az általunk kiválasztott terméknél, fontoljuk meg, hogy érdemes-e kiadni érte a pénzt.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

A Golden Delicious alma: a gyümölcsök nagyok, egyenletlen, sárgás, rozsdás ritka pontokkal. Húsuk sárgás, ropogós, ha beleharapunk, íze hangsúlyosan édes. A Golden enyhén savas ízű, és kellemes illatú.

Idared alma: az Idared a Jonathan fajtacsoportba tartozik, a Jonathan és Wagener fajtákból nemesítették 1942-ben az USA-ban. Gyümölcse középnagy-nagy, enyhén lapított gömb alakú, sima és mérsékelten viaszos héjjal. A felület fedőszíne élénkpiros, húsa lédús, lassan puhuló, de nyomódásra érzékeny. Az Idared alma íze enyhén savanykás, a Jonathan-hoz hasonló cukortartalommal, és jól bírja a szállítást.

Starkrimson alma: közepes méretű, kúp alakú, intenzív bíbor, sötét piros színű, tömör alma. Héja vastag, intenzíven piros színű. Húsa sárgás, roppanó, lédús, határozottan szaftos, aromás, édes ízű, a sárgadinnyére emlékeztető. Hűtőtárolásra alkalmas fajta, novembertől márciusig fogyasztható, jól szállítható. Aromája a sárgadinnyére emlékeztető.

Jonathán alma: közepes termetű, kúpos gömb alakú, csésze felőli részén bordázott gyümölcse rendszerint teljesen meggypiros, sötétvörös csíkos. Héja vékony, felszíne sima, enyhén viaszos, húsa nyomódásra, barnulásra nem érzékeny. Kiváló ízű, lédús, gyümölcse kúposan gömbölyded. Íze édes-keserű, és kellemes aromájú.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek