LélektárÍgy aktiválhatjuk a harmadik szemünket!

Így aktiválhatjuk a harmadik szemünket!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az ember szellemlényi felépítéséhez hozzátartozó harmadik szem, a hatodik csakra az energiatest szerves része, a homlok közepén helyezkedik el. Minden embernek van harmadik szeme, ami egészen kicsi korban működik is. A képesség 3-4 éves korig tart, de vannak esetek, amikor egyeseknek egész életükben megmarad a látóképességük.

harmadik-szem

A harmadik szem segítségével képesek vagyunk tudatosan érzékelni a létezést, hisz itt van az intellektus, a tisztánlátás, az emlékezés, az akarat centruma, általa lehetünk részesei a képzelőerő megjelenítő folyamatának. A harmadik szem aktiválásához meditációra és vizualizációra van szükség, ami az egész test relaxációját feltételezi.

A meditáció az egyik legszemélyesebb tapasztalat, ezért fontos, hogy olyan típusú meditációt válasszunk, ami leginkább megfelel személyiségünknek. Ennél még lényegesebb, hogy pontosan és világosan tudjuk, mit is szeretnénk elérni, és hogyan szeretnénk azt elérni.

Az alábbiakban egy meditációs feladat következik, amelyet kezdetben lépésről lépésre ajánlott elsajátítani, utána pedig kombinálhatjuk más meditációs gyakorlatokkal is.

  • Keressünk egy nyugodt, csendes helyet, majd helyezkedjünk el kényelmesen. Ez lehet a klasszikus lótusz pozíció, de a lényeg, hogy kényelmesen üljünk.
  • Csukjuk be a szemünket, hagyjuk, hogy kitisztuljon a tudatunk. A teljes relaxáció nagyon nehéz, ezért hagyjunk időt arra, hogy elengedjük a gondolatainkat.
  • Miután kitisztult az elménk, mentális energiáinkat összpontosítsuk a homlokunk közepére, a tobozmirigyünkre. Ezután elképzelhető, hogy a gyakorlat közben bizsergést, melegséget fogunk érezni.
  • Vizualizáljunk egy harmadik szemet a homlokunk közepére. Koncentráljunk a szem által érzékelt képekre, ugyanakkor a szem energiájának frekvenciáját próbáljuk összhangba hozni a testünk maradék energiájával.
  • Addig ismételjük a gyakorlatot, amíg úgy nem érezzük, hogy teljesen sikerült a hatodik csakrát aktiválni. Elképzelhető, hogy a helyiséget, ahol vagyunk a harmadik szemünk perspektívájából fogjuk érzékelni, és megpróbálhatjuk, hogy behunyt szemmel, kizárólag a harmadik szemünkkel vizualizáljuk a környezetünket.

A harmadik szem aktiválása segíti az érzékelést és a kommunikációt, valamint érzékenyebbé tesz a körülöttünk lévő energiaforrások észlelésére, hozzásegíthet ahhoz, hogy jobban megismerjük magunkat. Az aktiválás folyamata időigényes dolog, egyeseknek hamarabb megy, másoknak azonban évekbe is telhet.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek