KuriózumIdőnként toxikus embereket vonzol az életedbe a saját negativitásoddal

Időnként toxikus embereket vonzol az életedbe a saját negativitásoddal

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az emberek ahhoz hasonló energiát vonzanak, mint amit ők maguk kibocsátanak. Ha te magad tele vagy negativitással, nem várhatod el, hogy a külvilág pozitívan reagáljon rá.

Toxikus emberekkel bárhol találkozhatsz, de ha tudod, hogy tartsd magad távol tőlük, és hogy tisztítsd meg a saját életedet a mérgező hatásoktól, jelentősen csökkentheted a velük való kapcsolatteremtés valószínűségét.

Ezek az emberek akkor lépnek be a belső körödbe, ha hagyod nekik, hogy irányítsák az életedet, vagy amikor te magad válsz toxikussá más emberek számára.

Ha úgy látod, hogy olyan emberek vesznek körül, akik megpróbálnak kihasználni, akkor ahhoz, hogy megszabadulj tőlük, előbb meg kell tanulnod jobban odafigyelni magadra.

Az alábbiakban felsorolunk néhány jelt, ami arra utal, hogy negatívabb vagy, mint gondolnád. Ahhoz, hogy kijuss ebből a mérgező mocsárból, meg kell változtatnod a gondolkodásodat, és el kell távolítanod a környezetedből minden toxikus embert.

1. Ritkán érzed magad elégedettnek

Soha nem vagy elégedett az életeddel. Hiába van meg mindened, amire valaha is vágytál, továbbra is elégedetlen vagy, és még többet akarsz. Lényegében nem tudod, milyen érzés elégedettnek lenni önmagaddal, vagy az életeddel, és ez különösen akkor válik nyilvánvalóvá, ha közelebbről megvizsgálod a másokkal kialakított kapcsolataidat.

2. Gyakran irigyelsz másokat

Ahelyett, hogy beérnéd azzal, amid van, mindig többre vágysz. Ha pedig ezt nem tudod megszerezni, elkezded összehasonlítani magad azokkal az emberekkel, akiknek „több jutott”, és irigyled őket. Azt azonban elfelejted, hogy ők is ugyanolyan emberek, mint te vagy, és nekik is számos olyan problémájuk van, amit a pénz nem old meg.

3. A múltban élsz a jelen helyett

Nagyon jól tudod, hogy a múltat nem lehet megváltoztatni, de nincs elég erőd ahhoz, hogy magad mögött hagyd, és elindulj a jövő felé. A „mi lett volna, ha” érzés rabja maradsz, és a mostani életed értéktelenebbnek, hamisnak tűnik. Képtelenség így élni, és ezt mindenképpen tudatosítanod kell magadban.

4. Mindent a szívedre veszel

Még a legártatlanabb tréfát sem vagy képes könnyedén venni, és mindent személyes sértésként fogsz fel, amit mások mondanak rólad. A legkisebb szikra is elég, hogy haragra lobbanj, és a dühöd hosszú ideig nem is múlik el. Tudod, hogy ez ártalmas, és negatívan befolyásolja a másokkal való kommunikációdat, de egyelőre nem tudod, mit tehetnél ellene.

5. Gyakran terjesztesz pletykákat mások háta mögött

Valószínűleg tisztában vagy vele, hogy ez nem helyes, de nem tudsz ellenállni a kísértésnek, hogy kivedd a részed a pletykálkodásból. Folyamatosan a figyelem középpontjában akarsz lenni, még akkor is, ha ezt csak úgy tudod elérni, hogy közben kárt okozol másoknak.

6. Ritkán látod meg az élet napos oldalát

Csak ritkán látod meg azt a fényt és mindazt a jót, ami az életedben van. Egyszerűen nem veszed észre az apró dolgok értékét, amelyek miatt érdemes élni. Ahelyett, hogy elégedett lennél mindazzal, amid van, úgy gondolod, hogy az egész világ összeesküdött ellened, és te csak egy ártatlan áldozat vagy.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek