LélektárIdézetek, melyeket a nevetés inspirált

Idézetek, melyeket a nevetés inspirált

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az alábbi idézetek a legborúsabb napokon is eszünkbe juttatják, hogy a nevetés maga a varázs, és hogy minden nap legalább egyszer nevetnünk kell, ha boldogak akarunk maradni.

Mi a nevetés?

„Mi a nevetés? A léleknek dalra kerekedése, ropogós ugrándozása, vidám kurjongatása. Egészséges lélek fenn nem állhat nevetés nélkül. E nélkül nincs is élet. A csecsemőben akkor támad a lélek, mikor nevetni kezd, s az öregben és nyavalyásban akkor múlik el a lélek, amikor már nem tud többé nevetni.” (Eötvös Károly)

Ajándék

„Milyen kivételes ajándék a mosoly! Hiszen nem kerül semmibe, de szívmelengető. Csak egy pillanatig él, de az emléke megmarad. Örömet szerez, és táplálja a jóindulatot. Kiváló ellenméreg irigység és rosszindulat ellen. Biztatást ad a csüggedőknek, erőt önt belé.

Nem lehet megvenni, kölcsönkérni, ellopni, nem jelent földi javakat senkinek mindaddig, amíg önként és jó szívvel meg nem ajándékoznak vele. Ha valaki túl fáradt ahhoz, hogy mosolyogjon rád, nézz rá derűsen, mert senkinek nincs nagyobb szüksége a mosolyra, mint annak, aki már nem tud mosolyogni.”
(Dale Carnegie)

Nevetni minden nap

„Végül is mindnyájan azért vagyunk a földön, hogy nevessünk. Amelyik napon nem nevetünk, az elvesztegetett nap. Aztán meg az az egyetlen nyugtató, amelynek nincs mellékhatása. A nevetés nem öl, hiszen mind élünk. Ahogy a kínaiak mondják: legyél szegény, vagy gazdag, elégedj meg a sorsoddal, mert bolond az, aki nem neveti ki a körülményeket.”
(Temesi Ferenc)

Szívből kacagni

„Ha be akarsz pillantani az emberek lelkébe és meg akarsz ismerni valakit, ne azt figyeld, hogyan beszél, hallgat, sír, vagy hogy megmozgatják-e a nemes eszmék, hanem azt, hogyan nevet. Aki szívből tud kacagni, jó ember.”
(Dosztojevszkij)

Őszinteség

„Nincs is megtévesztőbb dolog, mint egy mosoly. És senki nem tudja ezt jobban, mint azok, akik mögébújnak. Néhányan így figyelmeztetik udvariasan az ellenségeiket. Néhányan vidám arcukkal tartják vissza könnyeiket. Míg mások ostobán grimaszolnak, hogy elrejtsék félelmüket. Ám van az a bárgyú félmosoly, ami teljesen őszinte. Azok mosolyognak így, akik tudják, hogy gondjaik hamarosan megszűnnek.”
(Született feleségek)

Elfeledett emlék

„Hol van a mosoly? Hol a megértés? Mind otthon a ládafiában elzárva kuksol a sötétben. Várakozik. Pedig csak egy icike-picike mélyedés a szájszegletben, és kész a mosoly, mely életet ad, vidámságot sugall és fényeket gyújt. Nevetés, kacaj, felhőtlen hahotázások. Hol hallottam, vagy láttam utoljára? Már az emléke is megfakult.”
(T. Fisher Ildikó)

Rossz pillanatok

„Az élet legrosszabb pillanataiban az ember alapvetően két dolgot tehet. Összeomlik, feladja a kűzdelmet és a reményt, és arcal a földön fekve rúgkapál, ez az egyik. A másik pedig az, hogy nevet.”
(Cecilia Ahern)

Társ

„Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot. Találd meg azt, akitől a szíved mosolyogni fog!”
(Paulo Coelho)

Őszinte vidámság

„Egy csecsemő csak mosolyog. Nem mérlegeli, ki méltó a mosolyára és ki nem. Mi is újratanúlhatnánk mosolyogni, még mielőtt bármit megítélnénk.”
(Stephanie Dowrick)

Tedd, amit kell!

„Mindössze tizenhét izom munkája kell egy mosolyhoz, de negyvenhároméra van szükség a haragos tekintethez. Tedd hát azt , amit egy mosolyhoz kell tenned, és meglátod, ez jóval kevesebb erőfeszítésbe kerül.”
(ismeretlen)

Csodaszer

„Nevess magadon, és nevess az életen. Ne gúnykacaj vagy önsajnálattól tocsogó nevetés legyen ez, hanem gyógyír, csodaszer, amely enyhíti a fájdalmat, kigyógyít a depresszióból és segít megfelelő távolságból kezelni az adott pillanatban szörnyűnek látszó kudarcokat.”
(Og Mandino)

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek