A világ vezető halálozási okát a szív- és keringési betegségek jelentik, éppen ezért nagyon oda kell figyelni ezen szervek egészségére. Most következzen 10, a szívbetegségre utaló tünet, amit soha ne hagyj figyelmen kívül.

Honnan tudod, hogy baj lehet a szíveddel? A következő 10 tünet elárulja!

1. Légzési nehézségek, szédülés

Ha nem vagy asztmás, a tüdőd is egészséges, mégis nehezen kapsz levegőn, rosszul érzed magad, szédülsz, akkor érdemes orvost hívni, mert ez a szívroham egyik előjele lehet.

2. Hányinger

A szívroham másik ismertető jele lehet a gyomorfájás, hányinger, hányás, emésztési problémák jelentkezése, ezért be kell menni a kórházba, ha nem múlnak el a panaszok.

3. Mellkasi nyomás

Ha azt érzed, hogy feszít, nyom a mellkasod, és olyan mintha ráhelyeztek volna egy nagy követ, akkor szívroham állhat a háttérben.

4. Mellkasi fájdalmak

Ez a tünet nem mindig jelent szívrohamot. Az Arkansas University dékánja, Jean C. McSweeney szerint abban az esetben kell szívrohamra gyanakodni, ha a fájdalom ahhoz hasonlítható, mintha az ember mellkasára egy elefánt ült volna.

5. A fájdalom kisugárzásai

Amy Thompson, a British Heart Foundation beteggondozója szerint szívroham esetén a fájdalom rendszerint balról jobb irányba terjed, a mellkason keresztül egészen a nyakig. Azonban egy 2012-es amerikai kutatásban leírták, hogy a szívrohamot elszenvedők többsége semmilyen fájdalmat nem érzett a roham alatt.

6. Szorongás

Ha hirtelen szorongani kezdesz az idegességtől, az aggodalomtól, és emiatt gyakran megszédülsz, akkor ez bizony a szívbetegség egyik jele lehet.

7. Gyakori gyengélkedés

A szívbetegek gyakran erőtlenek, sápadtak, betegesek, ezért fokozottan figyelni kell minden tünetre, hogy később ne legyen még nagyobb baj.

8. Heves szívdobogás

Ha hirtelen hevesen verni kezd a szíved, nehezen kapsz levegőt, elgyengülsz, és szédülni kezdesz, akkor ezek a tünetek szívbetegségre, vagy rohamra utalnak, így gyorsan orvoshoz kell fordulni.

9. Gyengeség, fáradékonyság

Ez főként a szívproblémákkal küzdő nőket érinti, főként szívroham előtt érzik gyengének, fáradtnak magukat.

10. Izzadás

A szívroham előtti percekben a heves verejtékezés a legfontosabb tünetek között szerepel, ezért erre is oda kell figyelni.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.