KuriózumHonfoglaláskor a magyarok tulajdonképpen hazajöttek

Honfoglaláskor a magyarok tulajdonképpen hazajöttek

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A 2000-ben elvégzett Semino féle genetikai vizsgálatsorozat eredménye szerint, a magyar férfiak 93,7 %-a négy ősapától ered, és a jelenleg itt élő magyar férfiak 73,3 %-a már a kőkorszak legelején is itt élő férfi populáció leszármazottja.

honfoglalas

A kutatási beszámoló a tekintélyes Science magazinban is megjelent, a kutatók a magyar népesség vonatkozásában az alábbi megállapításokat tették:

A magyar nép ősei napjainktól számolva 35-40 ezer évvel ezelőtt Európában elsőnként megjelent europoid őstelepesek közt voltak.
A magyar nép populációgenetikai szempontból ma Európa egyik legkarakterikusabban elhatárolható népessége. A magyar nép legközelebbi – genetikai szinten igazolható – rokonai, a lengyel, az ukrán, valamint a horvát nép.

Genetikailag olyan, hogy “indoeurópai” nem létezik. Nincs “szláv” sem, csak “európai”, és értik ez alatt éppen a magyarságra legjellemzőbb haplotípusok csoportjával jellemezhető népeket. A magyar nép genetikailag európai, sőt, “őseurópai”.

– A magyar férfiak 60 %-a az EU-19-es haplotípus alapján – őskőkorszakbeli – ősapa leszármazottja.

– A magyar férfiak további 13,3 %-a az EU-18, -11 %-a az EU-7, – és 8,9 %-a az EU-4 ősapa utóda.

– A magyarokból teljesen hiányzik az urali népekre jellemző TAT (EU 13 + EU 14) gén.

A recens minták azt mutatják, hogy a 132 magyarországi és 99 székelyföldi férfitól, valamint ugyanolyan 113, illetve 84 nőtől nyert minta összetétele nem különbözik egymástól, és jó kilenctizede az európai őslakosságéval egyezik meg. Ezek alapján a székely és magyar nem különbözik egymástól.

Czeizel Endre, az ismert orvos-genetikus, aki könyvet is írt a magyarság genetikájáról egy korábbi interjúban ugyanakkor arról beszélt, hogy nem létezik zsidó, roma vagy akár magyar gén, és belegondolni is rossz, hogy milyen következményekkel járna, ha ez tudományosan igazolható lenne. A szakember szerint fajtiszta magyarság sincsen, hiszen a magyarság génállománya a legkevertebb Európában, már Árpádék népe is kevert volt, a történelem során itt egy génkohó jött létre. A magyarokról végképp nem mondható el, hogy lenne egy jellegzetes genetikai spektrumuk – ami jó, mert minél kevertebb egy nép, annál nagyobb az életereje – mondta a Heteknek adott 2012-es interjújában Czeizel.

Forrás: Szabadon Ébredők

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek