OtthonHollandia leghíresebb tulipánkertje a világjárvány idején virtuális túrákat kínál

Hollandia leghíresebb tulipánkertje a világjárvány idején virtuális túrákat kínál

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Amikor a hollandiai Keukenhof kert 1950-ben megnyitott 236.000 ember  látogatott el Hollandiába, hogy megcsodálja a különleges virágokkal teleültetett kertet.

Napjainkban a 79 hektáros kert továbbra is jelentős idegenforgalmi célpont (és Instagram-képek készítésének helyszíne) március és május között, amikor több mint 7 millió tulipán, jácint, nárcisz, orchidea és más virág virágzik.

2019-ben több mint 1.5 millió ember kereste fel Keukenhof-ot nyolc hét alatt. A leglátogatottabb napon 45 ezer ember váltott jegyet a parkba. De ebben az évben a koronavírus-járvány miatt bezárták a világhírű kertet.

A holland kormány március 14-én korlátozásokat léptett életbe a koronavírus miatt, és ez eltart június 1-ig. A látogatók elmaradása hatalmas gazdasági kiesést jelent a Keukenhof kertnek.

„Hónapok alatt keményen dolgoztunk azon, hogy tavasszal egy csodálatos élménnyel lepjük meg a látogatókat.” – írta közleményben a kert vezetősége.

De a virágok járvány idején is pompáznak.

A látogatók most egy teljesen más megközelítésben csodálhatják meg az ezernyi tulipánt és jácintot. A park ugyanis virtuális túrákat szervez (jelenleg 40-50 ember dolgozik a parkban, ám a Keukenhof alkalmazottainak száma minden évszakban eléri a 1.300-at).

Nézz körül.

A tulipánok immár 400 éve Hollandia történetének részét képezik. Bart Siemerink, a Keukenhof park igazgatója megmutatja a tulipán-különlegességeket.

Nem tudod megszagolni a jácintokat, de a színkavalkád magáért beszél.

Csaknem 500 típusú tulipán virágzik a több mint 1.000 virágágyású fóliaházban.

Egyszer az életben látnod kell a Keukenhof kertet.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek