OtthonHogyan válasszon kerti bútorokat az elkövetkező évekre?

Hogyan válasszon kerti bútorokat az elkövetkező évekre?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A megfelelő bútorszett kiválasztása összetett feladat, hiszen a cél olyan miliő megteremtése, ahol a funkcionalitás, az időtállóság és az esztétikum egyszerre érvényesülhetnek.

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy ez már-már teljesíthetetlen kihívás, ám valójában egy kis utánajárással nyomban kitisztulhat a kép. Alábbi írásunkkal ehhez próbálunk hozzájárulni.

Fa, fém, rattan?

Hogyan válasszon kerti bútorokat az elkövetkező évekre?
Elegáns étkészlet poliirattanból – Fotó: gardenway.hu

Az első kérdés, hogy milyen alapanyaggal érdemes tervezni? Van, aki mindenképpen ragaszkodik a fához szépsége, autentikus megjelenése miatt. Ez teljesen rendben is van, viszont az esetében azért célszerű néhány dolgot figyelembe venni.

Egyrészt a fa folyamatos ápolást, gondoskodást igényel. Óhatatlanul hatnak rá az időjárási viszontagságok, így a kezelése elmaradhatatlan lépés, ellenkező esetben nagyon hamar eléri élettartama végét. Vagyis a fa szépségéért meg kell küzdeni. Ráadásul a súlyával is ildomos kalkulálni, különösen szett vásárlásánál.

Előfordulhat, hogy a bútorokat mozgatni kell, sőt akadnak olyan élethelyzetek is, amikor fedett kinti rész nem áll rendelkezésre, azaz ha az esőfelhők közelítenek, akkor jöhet a gyors bepakolás. Ekkor nagyon nem mindegy, hogy hány kilós székeket, asztalokat kell emelgetni. Ettől függetlenül a természetességnek továbbra is a fa a legfőbb képviselője, a megmunkálhatósága sokoldalú, ami látszik minden egyes bútordarabon.

A fém ellenállóság terén már sokkal jobban teljesít. Ráadásul, ha történetesen alumíniumról beszélünk, akkor a pillekönnyű súly is borítékolható. A látvány milyensége tulajdonképpen ízlés kérdése.

Van, aki nem szereti ridegsége miatt, megint másnak egy kis díszítéssel, kényelmes párnákkal abszolút tökéletes. Egy biztos. A fém variációk nem igényelnek különösebben semmilyen gondoskodást, törődést, ugyanakkor tény, hogy esztétikum tekintetében nem a legtöbbet kínálják, ami elvárható.

A polly rattan külön szót érdemel!

Hogyan válasszon kerti bútorokat az elkövetkező évekre?
Technorattan sarok – Fotó: gardenway.hu

Nem véletlen, hogy ezt a típust külön bekezdésben tárgyaljuk. Ha győztest kellene hirdetnünk, akkor rá szavaznánk. Az, hogy az esetében a sokszínűség garantált, nyomban látható a gardenway.hu oldalán, ahol sorban állnak a figyelemért a szebbnél szebb szettek. De vajon a pazar megjelenésen túl mik azok az előnyök, amik viszik a prímet?

A technorattan bútorok minden tekintetben igazodnak kis hazánk éghajlati körülményeihez. Nem szívják magukba a vizet nagy esőzések idején, ami hatalmas pozitívum, elnézve, hogy manapság oly jellemző a hirtelen leszakadó nagy mennyiségű csapadék.

Ha közelítenek a gomolyfelhők, akkor nincsen probléma – ahogy egyébként az erőteljes UV-sugárzás sem tehet kárt egyetlen poly rattan bútorban sem. Összegezve: nincs az a magyarországi időjárási fejlemény, aminek a kezelése kihívást jelenthetne.

Ár-érték arány tekintetében melyik az abszolút nyertes?

Hogyan válasszon kerti bútorokat az elkövetkező évekre?
Polyirattan ülőgarnitúra – Fotó: gardenway.hu

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy ezen a területen is a technorattan teljesít a legjobban, még a prémium minőségű alternatívákról is elmondható mindez. Ráadásul arról sem célszerű megfeledkezni, hogy ezek a bútorok időtállóság szempontjából nem éveken át szolgálhatnak hűségesen, hanem évtizedeken keresztül, vagy amíg stílusukkal beleillenek a környezetükbe.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek