KuriózumHogyan tisztítsuk meg hatékonyan a fordított bőr cipőnket?

Hogyan tisztítsuk meg hatékonyan a fordított bőr cipőnket?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nagyon szépek és kényelmesek tudnak lenni a fordított bőrből készült lábbelik, csak egy a gond velük, hogy eléggé kényesek, mivel nehezen lehet megtisztítani a sártól, a foltoktól a felületet, amelyre, ha nem vigyázunk, könnyen bolyhossá, foszladozottá válik.

forditott-borcipo-tisztitasa

A jobb minőségű fordított bőr cipőknél a gyártó feltünteti, hogy mire kell odafigyelni a pucolásnál. A fordított bőr esetében nem szabad vízzel, vagy vizes szivaccsal, ronggyal letörölni a sarat, inkább hagyjuk, hogy az rászáradjon, majd ezután intézkedjünk, különben még nagyobb baj keletkezik. Lehet kapni direkt fordított bőr tisztítására speciális kefét, de ezzel is óvatosan kell bánni, csak egy irányba szabad kefélni, mivel ha fel-le, vagy oldalról balra történik a mozgatás, akkor könnyen tönkretehetjük a finom fordított bőrt.

Egy idő után, egyszerűen a használattól, akármennyire is vigyáztunk, kíméltük lábbelinket, a finom anyag kibolyhosodik, ezért igyekezzünk egy irányba fésülni, simítani az egészet, így szépen így fog állni egy darabig.

A vízfoltok sokszor úgy keletkeznek, hogy pár csepp nedvesség éri a bőrt, és az utca pora így jobban meg tud tapadni ezen a felületen, így keletkeznek a foltok. Egy puha papírtörlőt nedvesítsünk be és jól nyomkodjuk rá a problémás területre, ezután pedig keféljük ki a foltot. Ne használjunk semmiképp újságpapírt, mert a nyomdafesték megázhat és a betűk végül a cipőn maradhatnak.

Az olajos foltokkal már sokkal nehezebb elbánni, langyos vízbe mártott speciális kefével próbáljuk meg kitörölni a csúnya pöttyöt. Ha rágógumi kerül a cipőre, azt egy zacskóba tegyük bele, majd így mehet fagyasztóba. Miután keményre fagy a rágó, nagyobb darabokra lehet törni és óvatosan eltávolítani.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek