KuriózumHogyan teszi boldoggá életünket a hála és a kedvesség?

Hogyan teszi boldoggá életünket a hála és a kedvesség?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Sokan hajlamosak figyelmen kívül hagyni, hogy nem vagyunk robotok, akik parancsra végzik a feladatokat, hanem szabad akarattal rendelkező, szabad emberek vagyunk, akik dönthetnek arról, hogy miként szeretnének élni.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Csak ez általában nem szokott könnyen menni. Pedig semmi ördöngösség nincs benne, hiszen minden az agyunktól függ, attól a szervtől, ami sokban minket irányít, de voltaképpen mi is irányíthatjuk elménket.

Az agy a legbonyolultabb emberi szerv, orvosi szempontból voltaképpen csodának számít. Az itt születő gondolatok, érzelmek, hangulatok sokban a minket körülvevő környezettől függenek. Ha egy nyomott, rendkívül lehangoló helyzetbe kerülünk, akkor nagyon nehéz pozitívan látni a világot, hogy minden rendben van, nem csak rossz dolgok történnek, hanem vannak szép és boldog percek, órák is.

Hogy erre minél jobban képesek legyünk figyelni, mindössze hálásnak kell lennünk. Ez nem egyszerű dolog, mert olyan világban élünk, ahol ma már lehet akad olyan ember is, aki fizetne azért, hogy kapjon egy ölelést, vagy pár elismerő, dicsérő szót. De érdemes kipróbálni, és kezdetben egy-két olyan dolgot felsorolni, vagy leírni egy papírra, amiért hálásak vagyunk.

Egy-egy ilyen hálás dologra legalább 20 másodpercen keresztül, intenzíven koncentráljunk rá, hiszen ez stimulálni fogja az idegrendszerünket, és ez a pozitív gondolat az agyunk érzelemközpontjára is képes kihatni. Ezáltal megnyugszunk, kissé lelassul körülöttünk a világ, főként ha párszor egy-két mély lélegzetvételt is veszünk. A kedvességgel is ugyanez a helyzet, alapjába véve mindenki képes kedvesnek lenni, hiszen mibe kerül egy mosoly, pár jó szó, segítőkészség. Mondhatnánk sokba, akár a boldogságunkba.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek