Hogyan teremtsünk otthoni spa élményt, hogy leküzdjük a stresszt és depressziót

Csupán néhány órás „spa” élmény is elegendő lehet ahhoz, hogy a mindennapos terheink enyhítődjenek. Nagyon minimális erőfeszítéssel, akár az otthonunk melegében is létrehozhatjuk ezt a nyugtató fürdő élményét, amely segít a stressz, a szorongás és a depressziós hangulat leküzdését.

1. Mellőzze az elektromos kütyüket egy kis ideig

Az összes készüléket, telefont, rádiót stb. kapcsoljuk ki az otthoni gyógyfürdőnk ideje alatt. Habár nehéz feladatnak tűnhet elszakadni az online világ folyamatosságától, de ez a lépés mindenképpen szükséges, hogy enyhíteni tudjuk a szorongás érzését.

Legalább 30 percig érdemes megszakítások nélkül fenntartani ezt az „elszigetelt” állapotot, mert a hirtelen felbukkanó zavaró tényezők kizökkenthetik a nyugodt állapotból.

2. Legyen tudatában, hogy mi használ a leginkább Önnek

Érzékeinek melyik területe az, ami kikapcsolja, lehet az akár szaglás, hallás vagy tapintás. Ha pontosan tudja, hogy mitől tud a legkönnyebben nyugalmi állapotba kerülni, mindenképpen iktassa be a relaxációs folyamatba. Az egész otthoni spa lényege, hogy olyan dolgok vegyék körül, amitől jobban érzi magát. Ha például a levendula illata a kedvence, akkor bátran csepegtessen levendula illóolajat a fürdővizébe. Ha a forró zuhanyra szavaz, akkor jó döntés lehet közben nyugtató ritmusú zenét hallgatni.

3. A kezelések legyenek rövidek és egyszerűek

Kutatások tanulmányozták a spa kezelések hatékonyságait a stresszel szemben. Számost technika otthonilag is reprodukálható, mint például a vízsugármasszás, iszappakolás vagy akár gyógynövényes pakolás, vagy a hidroterápia. A tanulmányok kimutatták, hogy az ehhez hasonló kezelések hozzájárulnak a jólét érzéséhez, ezen kívül csökkentik a krónikus betegségek tüneteit is, így biztosítva egy egészségesebb életvitelt.

4. Élvezze az adott pillanatot

A szorongás tulajdonképpen aggódás olyas valami miatt, ami még meg sem történt, míg a depresszió a múlt újra átélése, amin már változtatni úgysem lehet. Hozza rendbe a hangulatát azzal, hogy csak a mostra fókuszál. Lélegezzen mélyeket, úgy hogy közben számolja a lélegzetek tartamát.

5. Végül hasonlítsa össze hangulatát az otthoni spa élmény előtt és után

Néhány jóga mozdulat, vagy sétálás kint a napon remek levezetése lehet a terápiának és növelheti annak hatékonyságát is. Ha kifejezetten jóleső otthoni spa élményt sikerült teremtenie magának, akkor jegyezze le az apró mozzanatokat, hogy legközelebb sokkal gördülékenyebben menjen végbe a folyamat.

A lehetőségek tárháza végtelen, használhatunk gyertyákat, aromaterápiát, fürdősókat és egyéb más cikkeket, amelyek segítenek megteremteni az otthoni luxus érzését.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top