HolotropikumHogyan szabaduljunk meg az anyajegyeinktől?

Hogyan szabaduljunk meg az anyajegyeinktől?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A legtöbb anyajegy ártalmatlan, és semmiféle problémát nem jelent az egészségre nézve. Viszont sok embert esztétikai szempontból zavarnak ezek az apró foltok, ezért gyakran igyekeznek megszabadulni tőlük.

anyajegyek

Lássuk, milyen természetes módszereket vehetünk igénybe a siker érdekében:

Fokhagyma: a fokhagyma az egyik leghatékonyabb megoldás, hiszen olyan enzimeket tartalmaz, amelyek lebontják a pigmentet termelő sejtklasztereket. Mielőtt bekenjük fokhagymával a kérdéses felületet, tisztítsuk meg és fertőtlenítsük. A fokhagymapakolást éjszakára hagyjuk, napközben pedig legalább 4 órán át maradjon az arcon. A módszer legtöbb 5 napon belül eredményt hoz. Fontos tudni, hogy a fokhagyma bőrpírt és irritációt okozhat.

Almaecet: nagyon népszerű a népi gyógyászatban, ugyanis savassága miatt segít leszárítani az anyajegyeket, amelyek egy idő után eltűnnek. Az almaecetes pakolást tíz napig használjuk éjjelente. Hogy óvjuk bőrünket kevés olajjal kenjük be az anyajegy körüli területet.

Ricinusolaj: segít eltávolítani az anyajegyeket, a szeplőket és a szemölcsöket. A módszer hatékonysága bizonyított, ugyanakkor hosszabb időnek kell eltelnie ahhoz, hogy az eredmény szemmel látható legyen. Arcfoltjainkat naponta dörzsöljük be finoman ricinusolajjal, egy hónap után már tapasztalnunk kell a változásokat.

Lenmagolaj: keverjük össze a lenmagolajat mézzel és vigyük fel az anyajegyekre. Egy óra után mossuk le, és két hétig naponta három alkalommal ismételjük meg a műveletet.

Ananászlé: a friss ananászlé segíti csökkenti a pigmentizációt, így az anyajegyek kevésbé lesznek láthatók. A pakolást egész éjszaka az arcunkon hagyhatjuk, néhány hét után pedig szemmel láthatóvá válik az eredmény. A még jobb eredményért friss ananászt használjunk, mivel több citromsavat tartalmaz. A pakoláshoz használhatunk más savas gyümölcsleveket is.

Hagymalé: megszabadít az anyajegyektől tökéletes bőrtónust biztosít. Kenjük be a kérdéses felülete, hagyjuk 30 percig hatni, majd mossuk le vízzel. Naponta 2-3-szor végezzük el a műveletet. A hagymalevet kombinálhatjuk almaecettel is.

Aloe vera: a savas gyógymódokkal szemben az aloe vera gél könnyű természetes ír az anyajegyekre. A pakolás egész éjszaka hagyjuk a bőrön, és egy hónap után alig fogjuk látni az anyajegyeket.

Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy az anyajegyek alakja és színe minden kezelés nélkül megváltozik, azonnal forduljunk orvoshoz, hogy kizárjuk a daganatos betegségeket. Fontos tudni, hogy az anyajegyeket nem szabad piszkálni, semmilyen élet eszközzel megkaparni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek