OtthonHogyan szabadulj meg az ecetmuslicáktól a lakásban?

Hogyan szabadulj meg az ecetmuslicáktól a lakásban?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az ecetmuslicák azok a kis rovarok, amelyek ha egyszer befészkelték magukat a lakásba, úgy tűnik, már sosem szabadulhatsz meg tőlük. Mostanáig! Vannak ugyanis olyan eszközeid a konyhában, amelyeket nagy sikerrel alkalmazhatsz erre a célra (is).

Az esetmuslicák imádják a gyümölcsöket és zöldségeket, főleg amelyek édesek és már közel állnak az erjedéshez. Amennyiben felfedezed őket a lakásban, azt jelenti, találtak maguknak „ennivalót”, vagyis az első lépésed a tőlük való megszabadulásban az, ha eltávolítod az eleségforrásukat.

1. Mosd át alaposan a munkalapot a konyhában, lehetőleg szappannal vagy mosószerrel, ahányszor csak főzöl valamit. És az asztalt is töröld át minden evés után, hogy ne maradjanak édes szósz- vagy italnyomok rajta, amelyek bevonzzák ezeket a zavaró kis lényeket.

2. Fontos, hogy a mosogatókagyló és a lefolyók mindig tiszták legyenek. A maradékok ugyanis szintén magukra hívják a muslicák figyelmét. Amennyiben megfigyeled, hogy a lefolyóból bukkannak fel az állatkák, az jelenti, oda rakják le tojásaikat. Hogy elkerüld az elszaporodásukat, önts párszor néhány napig forró vizet a csőbe, ami elpusztítja a közveszélyt.

3. Bizonyosodj meg afelől, hogy az evőeszközök, tányérok alaposan el vannak mosva, és a helyükre kerülnek lecsöpögés után. Ha az a szokásotok a családban, hogy nem csak a konyhában étkeztek, meg kell találnod a lakásban „elrejtett” piszkos tányérokat, evőeszközöket, ételfoltokat vagy gyümölcshéjat, amelyekre megjelenhetnek a muslicák. Természetesen, valamennyi érintett vagy gyanús tárgyat meg kell tisztítanod.

4. Ne hagyj szem előtt édes folyadékot tartalmazó üvegeket vagy használt poharakat, csészéket. Ezek ugyanis azonnal magukhoz csalogatják a bosszantó legyecskéket.

5. Forró nyári napokon, főként ha növényi jellegű szemét gyűl össze, naponta ajánlott levinned a lakásból.

6. Tartsd a gyümölcsöket és a zöldségeket hűvös helyen (például a hűtőszekrényben) vagy nejlonzacskóban, hogy meggátold, hogy a muslicák rájuk helyezzék tojásaikat.

7. Vedd szemügyre a kamrában lévő krumpli- és hagyma-, illetve fokhagymaállományt. Ezek ugyanis hajlamosak muslicákat csalogatni, leginkább ha romlófélben vannak. Továbbá, azt is ellenőrizd, hogy nincsenek-e ételmaradékok, meglágyult gyümölcsök vagy zöldségek, esetleg italfoltok, amelyek akaratlanul is hozzád invitálják a nem kívánt vendégeket.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek