HolotropikumHogyan óvjuk bőrünket a hideg időben?

Hogyan óvjuk bőrünket a hideg időben?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Noha még szokatlanul enyhe a novemberi időjárás, azért nem árt néhány hasznos tudnivalóval felszerelkezni, ami a bőrápolást illeti, hiszen ha pár nap múlva egy markáns hideg idő köszönt be, akkor csodálkozhatunk, hogy kezünk milyen cserepes lett, arcbőrünk, ajkaink, lábaink mennyire kiszáradtak.

szaraz-bor

Ez annak tudható be, hogy a hideg bizony megviseli a bőrt, de szerencsére vannak praktikák, megoldások, amelyekkel ezen segíteni tudunk.

Használjunk ajakírt

A száraz, hideg levegő, valamint a szél igencsak tönkreteheti az ajkakat, ezért ha ki kell mennünk, előtte mindenképp kenjünk be szánkat egy krémes állagú ajakírral, de egy pár csepp testápoló is megteszi ugyanezt. Lefekvés előtt pedig mézzel édesítsük és hidratáljuk ajkainkat.

Hagyjuk otthon a gyapjúból készült ruhákat

John Hamilton brit bőrgyógyász azt javasolja, hogy a hideg időkben, főként csupasz bőrre, semmiképp nem vegyünk fel gyapjúból készült ruházatot, ugyanis az bőrirritációt okozhat. Helyette inkább öltözzünk valami könnyed textilanyagból készült ruhába.

Mellőzzük az antibakteriális gélek használatát

Ha gyakran mosunk kezet antibakteriális géllel, akkor a kezünk könnyedén kiszáradhat, főként miután kilépünk az ajtón, és odakint hideg szél fúj. A magas alkoholtartalmú gélek ugyan elpusztítják a kórokozókat, de éppen emiatt bőrirritációt és kiszáradást okozhatnak. A szakemberek inkább növényi kivonatok alkalmazását javasolják, ezek az olajok egyben fertőtlenítenek és hidratálnak is.

Ne feledkezzünk meg a hidratálásról

Hideg időben elengedhetetlen a testápoló, arckrém használata, amely nemcsak hidratál, hanem véd is kinti mínuszoktól. Zuhanyzás után is mindig kenjük be magunkat bátran krémmel.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek