LélektárHogyan maradjunk optimisták egy negatív töltetű világban?

Hogyan maradjunk optimisták egy negatív töltetű világban?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Sokan számára igazi kihívás pozitív szemlélettel nézni az életere és így élni mindennapjainkat. Nem egyszerű a helyzet, hiszen a médiából folyamatosan negatív hírek érkeznek, sajnos a legtöbb esetben a családtagok, a szomszédok is hajlamosak a rossz dolgokat kiemelni.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

1. Kerüljük a negatív híreket

Ha éppen a híradóra kapcsolunk, és ott valami szörnyűség a téma, egyszerűen tegyük más csatornára a televíziót, ma már sok a választék, igyekezzünk valami kedves, tartalmas műsort találni. Talán a legjobb az lenne, ha teljes mértékben ki tudnánk iktatni a tévékészüléket.

2. Ne barátkozzunk negatív emberekkel

Ha az ismerőseinktől folyamatosan csak a rossz dolgokról értesülünk, akkor ne barátkozzunk többé velük. Kerüljük őket, vagy mondjuk meg tisztán, hogy nem vagyunk kíváncsiak a sok rosszra, amit tőlük hallunk.

3. Hallgassunk zenét

Ma már szinte bárhová magunkkal vihetjük a zenét, a rádiók helyett inkább készítsünk magunk egy zenei listát. A legjobb boldogságfokozó muzsika a komoly, vagy relaxációs zene.

4. Fordítsunk időt magunkra

Kicsit csendesedjünk el, ha van alkalom, akkor legyünk egy kicsit egyedül és pár percig ne gondoljunk semmire. Foglalkozzunk azzal, amit szeretünk, keressünk hobbit, olyan kikapcsolódást, amit szívesen csinálunk.

5. Lepjünk meg másokat

Adni nagyon jó dolog, találjuk ki, hogy mivel lephetjük meg párunkat, ismerősünket, és csak élvezzük a megjelenő mosolyt az arcán.

6. Olvassunk könyveket

Olyan könyvek, interjúk olvasása, amely tele van pozitív tartalommal, az csak is jó kedvvel, plusz energiával tölthet el minket is.

7. Ölelkezzünk

Egy spontán adott és fogadott ölelés rendkívül jó hatással van, ezért ne hagyjunk ki egyetlen egy alkalmat sem, hiszen átkarolni valakit az egyik legpozitívabb emberi dolog.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek