KuriózumHogyan lehet egy szakítást olyan lehetőséggé formálni, mely által fejlődhetünk?

Hogyan lehet egy szakítást olyan lehetőséggé formálni, mely által fejlődhetünk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nincs is annál nehezebb, mint egy zűrzavaros időszakban megőrizni a hidegvérünket és továbbra is a spiritualitás szerint élni napjainkat. Az ilyen nehéz időszakok igazi kihívást jelenthetnek, ami próbára teheti a türelmünket és a kitartásunkat. Ilyen helyzetbe a szakítás és annak traumája is hozhat.

Hogyan lehet egy szakítást olyan lehetőséggé formálni, mely által fejlődhetünk?
Fotó: Unsplash

Biztos vagyok benne, hogy mindenki tapasztalta már a saját bőrén, hogy milyen nehéz is egy szakítás után újra talpra állni. Nehéz tisztán látni a káosz és a fájdalom közepette, mégis kiváló lehetőség lehet arra, hogy általa tapasztalhassunk és fejlődhessünk.

De hogyan is kezdjünk hozzá?

1. Szembesülj a fájdalommal

Szakítás után elkerülhetetlen a lelki sérülés. Gyakran próbálunk nem tudomást venni róla, vagy kerülni, de legbelül érezzük, hogy kicsit a lelkünk meghalt. Szembesítenünk kell saját magunkat ahhoz, hogy aztán el tudjuk engedni, és tovább lépni.

2. Feltétel nélkül szeresd önmagad

Itt a lehetőség, hogy végre megerősíthesd önmagaddal a kapcsolatod. Szakítás után az önbizalmunk óriásit esik, de tudatosítanod kell, hogy önmagadnál senki sem fontosabb.

3. Elfogadás

A szakítás lehetőséget ad arra, hogy gyakorold az elfogadást. Életünk során mindig a váratlan helyzetektől rettegünk, és most be is következett az, amitől féltél. Fogadd el, hogy ez történt, mert az életnek ezzel valamilyen szándéka volt veled. Ne küzdj olyanért, amin nem tudsz változtatni, fogadd el, és lépj tovább!

4. Megbocsájtás

A szakításban a megbocsájtás az igazi nehézség. Gyakran tüskével a szívünkben lépünk tovább és szakítunk meg mindenféle kapcsolatot a másik személlyel, és ez hosszútávon nem jó, mert belülről felőröl. Függetlenül attól, hogy te, vagy ő a hibás meg kell beszélnetek és békében kell elválnotok egymástól.

Ezt már olvastad? Ezért nagyon fontos a megbocsájtás!

5. Felelősségvállalás

Ha egy kapcsolatnak vége lesz, az sosem egyetlen személyen múlik. Lehet, hogy ő tett olyat, ami végül előidézte a „viszlát” kimondását, de annak oka van, és lehet, hogy a te hozzáállásod, viselkedésed, tetteid ösztönözték arra, hogy ilyen legyen és megtegye. Mindketten vállalnotok kell a felelősséget azokért a dolgokért, melyeket elkövettetek, hogy tanulhassatok belőle.

6. Feltétel nélküli boldogság

Szinte az összes boldogságunk külső forrásból ered. A kapcsolat során a párunk az életünk szerves részévé válik, és tőle ered a legtöbb boldogság. A szakítás után mindez semmivé lesz, ezért meg kell tanulnunk megtalálni önmagunkban az öröm forrását, mi az ami minket boldoggá és szabaddá tesz?

7. Szeretet, szeretet, szeretet

Míg tart a kapcsolat a másik iránt érzett szeretet egyértelmű és természetes dolog. Szeretni a szakítás után, na az a nehéz. Ha képes vagy továbbra is emberként szeretni őt, azt jelenti, hogy sokkal nyitottabb szemmel látod a világot és spirituálisan is nagyon éber vagy.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek