Ehető falak, 3 dimenziós nyomtató az ételekhez, tenyérszkennelő műszer csak néhány azon elemek közül, melyek a jövő gasztronómiáját jellemzik.

jovo-konyhaja

2063 konyhája igazán forradalmias lesz. Segít majd bennünket abban, hogy tovább éljünk, élelmiszereket ajánl majd ahhoz, hogy naponta helyesen táplálkozzunk, meggátol bennünket abban, hogy az étkezések között is rágcsáljunk – állítják a „2063 Dining” projekt kezdeményezői.

A német Miele konyhai termékekre szakosodott vállalat partneri kapcsolatot létesített a londoni dizájn-fesztivál szervezőivel, és felkérte Ben Spalding szakácsmestert, segítsen megvalósítani a „2063 Dining” projektet, ami rálátást nyújt majd az emberek főzési szokásaira, 50 éves távlatban.

A tervek szerint, az egészségi állapotot szemmel tartó kütyük állandó elemei lesznek a jövő konyhájának, azonnali gyógyszeres segítséget nyújtva a család valamennyi tagjának vészhelyzet esetén.

Az eszközök nemcsak abban válnak hasznára a lakóknak, hogy jelzik a maximálisan bevitt kalóriamennyiséget naponta, hanem hasznos információkkal is szolgálnak a szervezetben felhalmozott zsírok koncentrációjáról, a szívritmusról, koleszterin szintről, és egyénre szabott étrendet is ajánl a fizikai jólét és egészség érdekében.

A szakácskönyveket holografikus képek váltják fel, melyek 3 dimenzióban vetítik ki a receptet, melyet néhány éve még a nagyi szakácskönyvében böngészhettünk.

A jövő konyhájának további alkotóelemei a fény- és hangérzékelők lesznek, melyek annak függvényében aktiválódnak, hogy mire használják éppen a helyiséget. Például, amikor a gyerekek a házi feladatukat oldják, a konyhából sárga fény és halk zene árad, a koncentrálóképesség növelése érdekében.

A konyha a lehető legtermészetesebbek lesznek: biztosítják a megfelelő víztartalékot és oxigénszintet a lakásban, mi több, friss zöldségeket, gyümölcsöket és fűszernövényeket termesztenek, a számukra speciálisan megalkotott „zsebecskékben”.

És ha ez még nem lenne elég, Morgaine Gaye, gasztronómiai jövendőmondó úgy nyilatkozott, a jövőben az emberek bogarakkal fognak táplálkozni. „Amennyiben a hústartalékok az elkövetkező években jelentősen csökkennek majd, máshol kell keresnünk a létfontosságú fehérjéket. Ez azt jelenti, csimaszokból készített fasírt és bogaras burrito kerül nemsokára az asztalra.”

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.