KuriózumHogyan engedd el a kapcsolatod, ha a párod már nem táplál irántad...

Hogyan engedd el a kapcsolatod, ha a párod már nem táplál irántad érzelmeket

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

„Nem létezik olyan dolog az univerzumban, ami megállíthatna abban, hogy elengedj és újrakezdj mindent.” – Guy Finley.

Hogyan engedd el a kapcsolatod, ha a párod már nem táplál irántad érzelmeket
Fotó: Linda Tanner/Flickr.com

Olyanról sokszor hallunk, hogy valaki szerelembe esett valakivel, de néha olyan is történik, hogy a felek kiszeretnek egymásból. Hogyan lehetséges ez? Egyszer csak megszűnik az érzett szeretet és szerelem?

Ahhoz, hogy ezekre a kérdésekre választ kapjunk először tudnunk kell, hogy óriási különbség van a „szeretés” és a „szerelemben élés” között. Elengedni egy olyas valakit, akiről sosem gondoltad volna, hogy a köztetek lévő kapocs megszűnik irtózatosan nehéz feladat. Amikor közli a másik veled, hogy ő már nem táplál irántad érzéseket olyan, mintha a világ szilánkjaira törne, és rengeteg időre van szükségünk, hogy rájöjjünk az élet nem áll meg. A legegészségesebb megoldás ilyenkor, ha képesek vagyunk elengedni azt a valakit és továbblépünk új élmények reményében.

A búcsú kimondása után teljesen újjá kell építenünk önmagunkat, úgy érzelmileg, mint szellemileg és fizikailag is, és ezeknek a legjobb módja a következők lennének:

1. Jöjj rá, hogy mi volt a szakítás oka

Mi volt az, ami nem működött kettőtök közt? Mi okozta azt, hogy kisiklott a kapcsolat? Ha nem tudod egyből megnevezni a szakítás okát, akkor adj magadnak egy kis időt és gondolkodj el ezen, függetlenül attól, hogy a te hibád volt, vagy az övé. Az ok megtalálása segít abban, hogy le tudd zárni, és valóban el tudd engedni mindazt, ami kettőtök közt volt.

2. Adj magadnak időt

Közhelyesen hangzik, de teljes mértékben igaz az a mondás, mely szerint „az idő minden sebet begyógyít”. Hiába kényszeríted magad arra, hogy jobban érezd magad, vagy úgy viselkedj, mintha mi sem történt volna. Ezekkel csak ártasz magadnak, mert elfojtod a benned hömpölygő bánatot. A szakítás után hagyj időt a „gyászra”, és ne foglalkoztasson, hogy milyen gyorsan túl kellene lépj rajta. Idővel majd egy reggel arra ébredsz, hogy már nem is fáj annyira a szakítás emléke.

3. Értsd meg, hogy miért kell elengedned őt

Sokszor történik az, hogy szakítás után a kapcsolat nem szűnik meg teljesen, olykor a felek újrakezdik, vagy próbálják újralobbantani a tüzet. Viszont ha valaki a szemedbe mondja, hogy már nem fűzik hozzád gyengéd érzelmek, akkor meg kell értened, hogy azt a kapcsolatot már nem lehet megjavítani vagy rendbe hozni. Hiába a próbálkozások, előbb vagy utóbb úgyis szakítás lesz újra a vége.

Hogyan engedd el a kapcsolatod, ha a párod már nem táplál irántad érzelmeket
Fotó: Pexels.com

4. Találkozz új emberekkel

Persze ez nem azt jelenti, hogy tölts le egy csomó randizós applikációt a telefonodra és minden ismeretlennel menj el randizni. Ezek az egyéjszakás kalandok nem fogják meggyógyítani a lelked, sőt még többet elvesznek belőled. Vedd körbe magadat új és értékes emberekkel, akikkel közös az érdeklődési köröd és jól érzed magad velük. Idővel pedig biztosan felfigyelsz majd egy olyan személyre, aki le tud venni a lábadról a személyiségével. Viszont vigyázz, hogy csak akkor ugorj fejest egy új kapcsolatba, ha teljesen késznek érzed magad rá.

5. Légy nyitott a szerelemre

Szakítás után sokszor úgy érezhetjük, hogy az igazi nagy Ő-t vesztettük el, és sosem lesz még egy olyan társunk, amilyen ő volt. De ez nem igaz! Ezért nem szabad elzárnod magad a szerelem elől, arra várva, hogy majd egyszer visszakapod út. Ha vége lett, biztos, hogy nem ő az igazi. A szakítás feldolgozása után légy újra nyitott az érzelmekre, mert sosem tudhatod, melyik ember lesz a valódi nagy Ő.

Búcsút inteni annak, akivel az egész életünket elterveztük kegyetlen, de még egy szakítás is gazdagíthat abból a szempontból, hogy közelebb kerülünk önmagunkhoz, új embereket ismerünk meg és tapasztaltabbakká válunk.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek