LélektárHogy bízhatnék újra, ha megvertek? Válassz egy kártyát, hogy megkapd a tanácsot,...

Hogy bízhatnék újra, ha megvertek? Válassz egy kártyát, hogy megkapd a tanácsot, amire szükséged van

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Vitatkozhatnánk azon, hogy melyik a fontosabb: az, hogy önmagunkban, vagy, hogy másokban bízzunk. Szüleink és tanáraink ugyan bizalomra nevelnek bennünket, de nem minden fenntartás nélkül.

Hogy bízhatnék újra, ha megvertek? Válassz egy kártyát, hogy megkapd a tanácsot, amire szükséged van

Nos, az igazat megvallva, amikor gyerekek vagyunk, még nagyon is bízunk a körülöttünk lévő emberekben, de az élet általában bizalmatlanná tesz bennünket, és sokszor nem is ok nélkül.

Ez pedig még inkább igaz, ha az emberek elárultak bennünket, visszaéltek a bizalmunkkal, vagy egyszerűen csak kibeszélnek minket a hátunk mögött.

Az árulás rendkívül nehéz tapasztalat bárki számára, személyes támadásként éljük meg az őszinteségünk és az érzéseink ellen.

Ha ilyen helyzetbe kerülnek, sokan egyszerűen „leengedik a rolót”, és inkább elszigetelődnek, sőt, olyanok is vannak, akik némileg antiszociálissá válnak, és inkább a magányt választják, egy újabb árulástól tartva.

Hogy bízhatnék újra, ha megbántottak? Válassz egy kártyát a három közül, hogy megkapd azt a tanácsot, amire szükséged van.

Az első kártya

Amikor a kár már megtörtént, lehetséges, hogy megragadsz a düh állapotában, és nem tudsz elmozdulni onnan. Ezért ahhoz, hogy újra bízni tudj az emberekben, előbb meg kell gyógyítanod magadat, meg kell szabadulnod ettől az önpusztító energiától.

Dühös vagy azért, ami történt, mert kihasználtak, mert az arcodba nevettek, mert nem vetted észre a figyelmeztető jeleket, és még sorolhatnád az okokat.

De tovább kell lépned innen, különben nem fogsz tudni meggyógyulni.

Fel kell ismerned, hogy ez a harag mély fájdalomból és szomorúságból ered, és el kell kezdened kisírni magadat, hagyd, hogy a könnyek megtisztítsanak, és elkezdődhessen az igazi gyógyulás. A harag csak további fájdalmat fog okozni neked.

Kulcsszó: nyugalom

A második kártya

Ahhoz, hogy újra bízni tudj az emberekben, ha megbántottak, először meg kell bocsátanod önmagadnak, azért, hogy nem vetted észre az árulkodó jeleket, hogy vak és siket voltál a figyelmeztetésekre.

Talán több jel is utalt arra, hogy mi fog történni, hallottál bizonyos dolgokat, amik rosszul hangzottak, de mindennek ellenére úgy döntöttél, hogy továbbra is bizalmat szavazol az illetőnek, és most szenvedsz emiatt.

Lehet szó egy korábbi szerelemről, barátról, vagy munkatársról, bárkiről, az élet bármelyik területéről. Ne töprengj tovább azon, mi lett volna, ha nem hagyod figyelmen kívül a figyelmeztető jeleket.

Most már csak az van hátra, hogy megtanuld a leckét, erőt meríts a tapasztalataidból, és megtanulj újra hinni és bízni az emberekben.

Kulcsszó: felülemelkedés

A harmadik kártya

Ahhoz, hogy orvosolni tudd az okozott kárt, előbb abba kell hagynod a másik fél hibáztatását és az önsajnálatot.

Igen, igaz, hogy a másik fél (egykori partner, barát, rokon, főnök, szomszéd stb.) rosszindulatú volt, és nem törődött azzal, milyen károkat okozhat neked, de a gyógyuláshoz fel kell tenned magadnak a kérdést, hogy téged milyen felelősség terhel a történtekkel kapcsolatban.

Lehet, hogy túlságosan magabiztos voltál, vagy nagyon makacs, most már nem számít, itt az ideje felnőni, és vállalni a felelősséget a történtekért, hogy meggyógyulhass, és újra bízni tudj az emberekben.

Kulcsszó: ítélőképesség

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek