KuriózumHőálló csokoládét vezetnek a piacra Afrikában

Hőálló csokoládét vezetnek a piacra Afrikában

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Mondelez International vállalat (aki többek között a Cadbury, Oreo, Milka, Toblerone, Green and Blacks, Trident márkákat is gyártja) újabban hőre rezisztens csokoládé gyártásába fogott azzal a reménnyel, hogy a nehezebben olvadó csokoládét az Egyenlítő menti országokban is sikerrel árusíthatják majd.

Fotó: Tim Sackton
Fotó: Tim Sackton

A vállalat számára már jóideje problémát jelent a csoki olvadása, és az ebből következő vásárlási visszaesés, például az afrikai kontinensen. A vezetőség úgy döntött, jelentős összeget invesztálnak olyan kísérletekre, amelyek rezisztens csokoládé kifejlesztésén fáradoznak. Az elképzelés szerint a termék nyugodtan hordozható majd neilon tasakban, kézben, akár hosszabb ideig is.

Ez a tulajdonság csokoládé berkekben ugyanakkor nem jelent újdonságot. Tavaly egy brit kutatás a Cadbury’s Beournemouth Research and Development Center részéről már létrehozott egy hasonló tulajdonságokkal bíró finomságot, amely csupán 40 fok fölött kezdett olvadni. A termék titka egy speciális kakaó, cukor, tej és növényi olaj keverék, az íze pedig alig tér el az “eredeti” tejcsokoládétól.

A Geek hírügynökség információi szerint a hőálló csokoládé első ízben Afrikában kerül majd a polcokra, amennyiben pedig pozitívak a visszajelzések, és a kereslet is nő, Ausztráliában, és más egyenlítői országokban is árusítani kezdik.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek