KuriózumHíd alatt hozta létre a szegények iskoláját az elszánt tanár - FOTÓK

Híd alatt hozta létre a szegények iskoláját az elszánt tanár – FOTÓK

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Indiában, egy igencsak elhivatott tanár Rajesh Kumar Sharma úgy gondolta, hogy a tanulás kijár azoknak a legszegényebbeknek is, akik nem tudják megengedni maguknak, hogy iskolába járjanak. Így, hála neki, Új-Delhi legszegényebb gyerekei is magukba szívhatják a tananyagot.

India Free School

Az osztálytermet egy metróhíd alatt rendezték be. Nem a hagyományos értelemben vett iskolapadban okulnak a csemeték, de mindenkinek van füzete, írószere, és ami talán a legfontosabb, csillogó szemmel figyelik a tanárt. A tudomány pedig egy az aluljáró falára felszerelt rögtönzött táblára van felírva. Naponta közel harminc gyerek jár a környék legszegényebb falvaiból tanulni ide.

Sharma hétköznapi szakmáját tekintve bolti eladóként dolgozik. Napi 2 órára eljön munkahelyéről, hogy taníthassa a gyerekeket, miközben testvére helyettesíti. A negyvenéves férfi 3 évet járt főiskolára, majd anyagi nehézségek miatt arra kényszerült, hogy otthagyja a tanulást, és bolti eladó legyen. Az aligarhi férfinek három gyereke van.

india2

„Arra figyeltem fel, hogy sok gyerek napközben a földeken játszik vagy dolgozik, ahelyett, hogy iskolába járna. Sikerült valahogy meggyőznöm a szüleiket, hogy hagyják iskolába járni a gyerekek, így indult be a híd alatt a képzés. Remélem, hogy idővel a tanulás segítségével a gyerekek le tudják győzni a szegénységet. A legnagyobb eredmény talán az, hogy a szülőknek változik a nézőpontjuk, és fontosnak tartják a tanulást” – mondja Sharma.

india4

Egy évvel ezelőtt 140 diákkal kezdődött a tanítás, közülük most 70-en már állami iskolába járnak.

india5

india6

india7

India Free School

Forrás: zacc.cafeblog.hu

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek