OtthonHétvégi házikó, nyersfa-elemekkel

Hétvégi házikó, nyersfa-elemekkel

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A hétvégi ház hallatán, nem feltétlenül egy napos tengerpartra és forró homokra gondolunk. Igaz, ez sem lenne rossz ötlet, de most azonban maradjunk mégis a természet lágy ölén, egy erdő széli hétvégi házikó belső terveit szövögetve.

Fotó: digsdigs.com
Fotó: digsdigs.com

Pedro és Renée de Samberto szakértők terveit vettük most kézbe, akik valóságos „mesterműként” álmodták meg a helyiséget, amelyben a kikapcsolódás, a meghitt hangulat és a jó levegő uralkodik. Véleményük szerint, valamennyi hétvégi háznak ezt az elvet kellene vallania. Vagyis legyen olyan, amely tárt karokkal fogadja úgy a lakóit, mint azok vendégeit, és ahol mindig jó lenni.

Ennek értelmében, a szakértők természetes alapanyagok használatát ajánlják, amely otthonossá, meleggé, befogadóvá teszik a teret. A színek legyenek semlegesek, illetve a használt anyagok, tárgyak keltsenek folyó, átmeneti hatást, semmiképp sem szögletes, rideg formákat.

Jó tudni, hogy egy ilyen kis házikót nem szabad nagyra tervezni, mert elveszti a varázsát. Legyen inkább kényelmesen kicsi, de meghitt, amely mindig képes feltölteni és menedéket nyújtani a városi „dzsungelből” való elszabadulás után.

Ha a tervezők ötleteit követnéd, a nappalit mediterrán stílusúra tervezd, ahol a fa természetes formájában pompázhat. A bútorokat válaszd úgy, hogy kevésbé masszívak legyenek, és keltsenek inkább könnyed, lazább hatást. Csodát művelhetsz velük, ha a megfelelő textíliával ruházod fel azokat. De ha újat vásárolnál, a vesszőből font bútordarabok tökéletesen illenek egy ilyen kis lakhoz.

Fotó: digsdigs.com
Fotó: digsdigs.com

Dekorációként, dobd fel az összhatást a világítótesttel, amely akár egy 6 gömbből álló csillár-rendszer is lehet – a tervezők ajánlásával, amelyek szerkezete éppoly laza és szellős, mint maga a házikó beltere.

A konyha és az ebédlő kicsi, de annál inkább befogadó és otthonos, a fából áradó melegséget pedig a falak fehérsége emeli ki és fokozza tovább, a bútorokkal együtt. A háló rendkívül meghitt, fából készült zsaluval és apró kis éjjeliszekrénnyel, amelyen épp elfér egy lámpa és egy könyv – mesebeli hangulatot keltve.

A ház kisebb méreteit pótolhatod a kerti terasz és a medence méreteivel, amelyet szabhatsz már nagyobbra és tágasabbra, igényeidnek megfelelően.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek