KuriózumHázaspárok által elkövetett hibák, amelyekkel akaratlanul is tönkre teszik a boldogságukat!

Házaspárok által elkövetett hibák, amelyekkel akaratlanul is tönkre teszik a boldogságukat!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Néha a boldogtalanság szinte észrevétlenül szivárog be egy házasságba, és egy adott ponton zord valósággá válik. Valójában az emberek öntudatlanul is képesek boldogtalanná tenni a házasságukat.

7 hiba, amit a házaspárok elkövetnek, és ezzel tönkre teszik családi boldogságukat.

1. Mindegyikük a saját életét éli és boldog benne

Fontos, hogy minden partnernek legyen a házasságon kívül is élettere. Ez segíti őt abban, hogy boldognak és elégedettnek érezze magát. De amikor a külső érdekek megakadályozzák, hogy a házastársak együtt töltsenek el minőségi időt, ideje figyelni erre a részletre, mielőtt túl késő lenne.

Egy boldog házasságban két ember sok és minőségi időt tölt együtt – együtt vannak, kikapcsolódnak, fontos dolgokat beszélnek meg, új dolgokat próbálnak ki és házimunkát végeznek együtt. Éppen ezek a közös élmények járulnak hozzá a család megerősödéséhez.

2. Mindkét fél azt hiszi, hogy meg tudja változtatni a másikat

Ha abban reménykedsz, hogy meg tudod változtatni a másikat, tökéletes úton haladsz a boldogtalanság felé.

Az ember ugyanis csak akkor változik, ha saját maga úgy dönt, hogy akarja a változást. Természetesen lehet javasolni vagy akár követelni is, de a másik addig nem változtat a viselkedésén, amíg nem látja azt szükségesnek.

3. Mindenkivel törődni, kivéve önmagunkkal

Ha jobban törődünk másokkal, nem marad időnk önmagunkra. Egy nap aztán egyszerűen nem értjük, mit is akarunk és mire van szükségünk. Még az is előfordulhat, hogy elveszítjük önbecsülésünket, és csak házastársként vagy szülőként tekintünk magunkra.

Ha pedig az egyik fél elveszíti önbecsülését, boldogtalannak érezheti magát a házasságban és általában az életben is.

4. Fantáziálás arról, milyen lenne az élet házastárs nélkül

Ha azon kapod magad, hogy egyre több időt töltesz a házastársad nélküli életről ábrándozva, akkor valami nincs rendben. Ez arra utal, hogy a kapcsolatodból hiányzik az elkötelezettség, és enélkül nincs boldog együttélés.

5. Mindkettő azt hiszi, hogy a másik az ő kiegészítő fele

A boldog házasság nem két fél egyesülése. Ez két „egész” ember egyesülése, akik úgy döntöttek, hogy együtt vannak. És nem csak akkor akarnak együtt lenni, amikor összeházasodnak, hanem mindig, minden nap.

6. Mindkettő úgy gondolja, hogy be kell bizonyítsa a másiknak az igazát

A legtöbb boldog házasságban élő ember tiszteli egymást, és nagyon nagyra értékeli ezt a tiszteletet. Ha úgy gondolod, hogy partnerednek csak akkor van igaza, ha egyetért a te véleményeddel, akkor nincs tisztelet köztetek. És ha nem tiszteljük azt, akivel együtt élünk, lehet beszélni boldog házasságról?

7. Mindkettő hajlamos az önellátásra

Mindannyiunknak önellátó embernek kell lennünk, akik képes gondoskodni önmagukról és külső segítség nélkül megoldani a problémákat. Ez az ötlet akkor jó, ha egyedülállók vagyunk, és nincsenek családi kötelezettségeink. De ha házas vagy, egy csapat tagja vagy. Csapatként pedig az emberek együtt dolgoznak közös céljaik és álmaik megvalósításán.

Ha a házastársak nem támogatják egymást, és nem érzik át a közös cél felé való elmozdulás örömét, ebből a házasságból hiányzik az együttműködés, a kölcsönös segítség varázsa, és így aligha lehetnek boldogok.

Ha a boldogság és az elégedettség érzése eltűnt a családi életből, akkor változtatni kell a dolgokon, és ez egyáltalán nem nehéz. Nincs egyetlen jó ok sem arra, hogy szenvedjünk és boldogtalannak érezzük magunkat a házasságban. Minden változhat, csak meg kell próbálni!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek