OtthonHatékony és természetes tisztítószer a sütő tisztítására

Hatékony és természetes tisztítószer a sütő tisztítására

Nyereményjáték: Kattints ide és vidd el a főnyereményt a Filantropikum és a RIAVITA közös játékán!

Mikor az otthoni tűzhely tisztítása szóba kerül, a legtöbb háziasszony haja az égnek áll. A zsíros, ételmaradékoktól hemzsegő aragázkályha és a sütő pucolása igencsak kellemetlen, ráadásul erős, kémiai komponenseket tartalmazó vegyszereket is be kell vetni, hogy a hatékonyság megfelelő legyen.

sutotisztitas

De van egy olcsóbb és természetesebb megoldás: szükségünk van ecetre, konyhasóra és 100 gramm szódabikarbónára.

A sütő tisztítása mindig nehezebb, mert sokkal problémásabb odaférni ahol nagy a baj. Első lépésként sóval szórjuk be a szennyezett, összekoszolt felületet, főként ott kell jól meghinteni, ahol a legnagyobb a gond, ahol zsíros, olajos foltok találhatóak.

Majd egy hőálló fazekat töltsünk fel vízzel, amelybe oldjunk fel egy pohár ecetet. Tegyük rá a sütő rácsára, majd kapcsoljuk be a gázt, hadd melegedjen fel 230–250 fokra a sütő. Hagyjuk gőzölögni legalább 20–30 percig ezt az ecetes vizet, ezután a zsíros szennyeződések már könnyen feloldónak, és az ecetnek köszönhetően a kellemetlen szagok is eltűnnek.

A szódabikarbónát oldjuk fel egy pohárka vízbe, amíg pasztaszerű állaga nem lesz, majd egy nedves törlőronggyal töröljük ki a piszkos felületet, majd a szódabikarbónás pasztával sikáljuk át a sütőt. Hagyjuk egy negyed órát hatni, majd egy langyos vízbe mártott szivaccsal alaposan töröljük át az egész sütőt. A hatás biztosan garantált.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek