A kiszáradt, berepedezett sarkak egy idő után fájdalmassá is válhatnak, így nem csak a zoknikat, harisnyákat teszik tönkre, hanem jelentősen rontják az illető életminőségét is, megnehezítve a járást, a talpon állást, ami egyes munkahelyen hátrányt jelent.

repedt-sarok

Az okok mögött több minden állhat, a vitaminhiánytól, a kevés folyadékbeviteltől, gombás fertőzéstől kezdve, egészen a kényelmetlen, nem megfelelő lábbeli viseléséig. Ha nem teszünk meg minden óvintézkedést, egy idő után mély, fájdalmas repedések jelentkezhetnek a sarkakon.

Most viszont egy hatékony, otthon is elkészíthető krém receptjét ismertetjük, amely sokat segíthet a probléma kezelésében, megszüntetésében.

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 70 százalékos ecetoldat
  • 200 g vaj

Elkészítés:

1. Mossuk meg a tojást, tegyük egy pohárba, és töltsünk rá ecetet, hogy teljesen ellepje. Hagyjuk így 5 napig, tároljuk árnyékos helyen.

2. 5 nap eltelte után a tojás héja kezd feloldódni, majd sötét árnyalatúvá válik.

3. Vegyük ki egy kanállal a tojást, amely úgy fog kinézni, mintha meg lenne főve. Távolítsuk el a hártyát róla. Majd tőrjük össze egy edénybe a tojást, és az ecetet öntsük rá, ami a pohárban volt.

4. Keverjük hozzá a vajat, majd az egészet tegyük egy kis dobozba, és a krémet tároljuk a hűtőben.

Alkalmazás:

Ezzel a krémmel csak a nagyon száraz repedéseket kell bekenni, majd utána tegyünk rá ragtapaszt, és húzzunk meleg zoknit. Reggel meleg, szappanos vízbe áztassuk be a lábainkat, majd reszeljük le a bőrkeményedést, végül hidratáló krémmel kenjük be. Addig ismételjük ezt a módszert, míg meg nem szűnnek a repedezett sarkak.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.