Nem kis munka, hogy a sütő mindig tisztán ragyogjon, a fürdőkagyló is higiénikus, vízkőmentes legyen,. Amellett, hogy sokat kell sikálni a felületeket, a hatás érdekében még kemény vegyi tisztítószereket is be kell vetni, amelyek akár bőrirritációt, allergiát is kiválthatnak.

Hasznos trükkök, amelyekkel a legmakacsabb szennyeződéseket is el tudod távolítani!

Vess véget ennek! Most következzen pár otthon elkészíthető és hatásos praktika, amelyet érdemes neked is kipróbálnod!

1. Mikrohullámú sütő tisztítása fogkrémmel

Ha inoxból készült mikrohullámú sütőd van, akkor remekül megtisztíthatod fogkrém segítségével. Kend be a fogkrémmel, hagyd pár percig állni, majd egy szivacs dörzsis felével sikáld fényesre a készüléket, a végén pedig egy papírtörlő végigsimításával fejezd be a művelet.

2. Szódabikarbóna, a zsíroldó

Az edényekre, tepsikre, serpenyőkre odaégett zsíros szennyeződéseket remekül eltávolíthatod, ha egy tál forró vízbe beleteszel egy csomag szódabikarbónát és némi mosogatószert. Az így kapott tisztítószerbe áztasd bele az edényeket, majd 15 perc múlva sikáld tisztára azokat.

3. Paradicsom, az evőeszköz fényező

Ha már nem ragyognak az evőeszközeid, akkor tedd bele egy edénybe, töltsd fel vízzel, kapcsold be alatta a tüzet, és amikor forrni kezd, vágj bele 3 paradicsomot. Főzd az egészet 30 percig, utána máris fényesebb lesz a kés, villa, kanál.

4. Ecet, a vízkőoldó

A fürdőben a csempén, zuhanyzón éktelenkedő vízkőcseppeket ecet segítségével könnyedén eltávolíthatod. A makacs vízkővel borított csaptelepekre érdemes ecetet öntened, és 10 percig hagynod, hogy végezze el a dolgát, ezután könnyebben eltávolíthatod a lerakódásokat.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.