OtthonHasznos konyhai trükkök, amelyekről minden háziasszonynak tudnia kell!

Hasznos konyhai trükkök, amelyekről minden háziasszonynak tudnia kell!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Hiába fejlődik minden rohamtempóban, a konyhai teendőket azért még mindig a háziasszonyok végzik, de akadnak természetesen mosogató, sütő-főző férfiak is, mert ezt egyelőre nem lehet másképp megoldani, ha csak nem lesznek hamarosan kifejlesztve és üzembe állítva olyan robotok, akik elvégzik a piszkos munkát az emberek helyett.

Hasznos konyhai trükkök, amelyekről minden háziasszonynak tudnia kell!

Most következzen pár konyhai alapismeret, amelyet mindenkinek ismernie kell, aki sokat sürög-forog az említett helyiségben!

1. Így mentsd meg az elsózott levest

Ha beleszaladt egy nagyobb mennyiségű só adag a levesbe, akkor jókora meghámozott burgonyát kockázz fel és tedd bele a levesbe. Ez majd magába szívja a fölösleges sót és nem is befolyásolja a leves ízét.

2. Ezt tedd, hogy ne fusson ki a tej

Mikor kezd melegedni a felfőzésre váró tej az edényben, helyezz bele egy hosszú nyelű kanalat. Ez azért jó, mert mikor fő a tej, a benne lévő víz kezd gőz formájában távozni, de a kanál nyele ezen gőzbuborékokat oda vonzza, így azok megfelelően ki tudnak jutni, így a tej nem fut ki.

3. A főtt tojás megtisztítása

A főtt tojás héja jobban lejön, ha a vízbe, amibe megfőtt pár csepp ecetet töltesz.

4. Sütés közben használj fogpiszkálót

Ha valami finomságot sütsz éppen, és nem tudod, hogy el van-e készülve, vagy sem, akkor a tészta közepébe dugj bele egy fogpiszkálót, vagy gyufaszálat, és ha nem ragad rá a sütemény, akkor megsült a desszert.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek