HolotropikumHarvardi kutatók igazolják: Így mérgezik és butítják a gyerekeidet fluorral!!!

Harvardi kutatók igazolják: Így mérgezik és butítják a gyerekeidet fluorral!!!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A fogszuvasodástól az elbutulásig vezető út

A fogszuvasodás elleni küzdelemből jól ismert fluorról kiderült, hogy nemcsak többet árt, mint használ, hanem visszafordíthatatlan folyamatokat indít el és tart fenn a testben és elmében.

Annak ellenére, hogy közel száz állatkísérlet és 23. embereken végzett kutatás igazolja a fluor idegsejtekre gyakorolt káros hatását, mégsem született még meg egy közös kategórikus határozat a probléma orvoslására a tudományos és orvostársadalomban.

A Harvard Egyetemen elvégzett meta-analízis bizonyítja, hogy azok a gyerekek, amelyek olyan környezetben élnek, ahol a víz fluor tartalma magas lényegesen kisebb értelmi koefficienssel IQ-val rendelkeznek, mint azok a társaik, akik fluorban szegényebb környezetben nőnek fel.

A Harvard Egyetem nem kevesebbre vállalkozott mind áttekinteni a fluor kutatás minden publikációját és alávetni egy olyan metaanalízisnek, amely az eddigi tanulmányok alapján összegzi mindazt, amit erről a vegyületről tudnunk kell. A tudományos munkába az utóbbi 22 év 27 tudományos publikációját vonták be és vetették górcső alá. Az eredmények meglepőek.

A kiértékelés során pozitív összefüggést mutattak ki a gyerekeknél talált magas fluor koncentráció és a csökkent értelmi képességek között. A kivizsgálás egyértelműen bizonyítja a fluor idegrendszerre kifejtett toxikus hatását. A neurotoxikus hatás gyerekeknél már nagyon kis dózisban is észrevehető volt, ellentétben a felnőtt populációéval, akiknél a károsodás csak nagyobb dózisnál volt kimutatható.

Fotó: mashable.com
Fotó: mashable.com

Jelen van a mindennapjainkban

A fluor nagy mennyiségben megtalálható a fogkrémekben és szájvizekben, amit azzal magyaráznak, hogy szükséges a fogak egészségéhez. Azonban az ellenőrizetlen mennyiségben a szervezetbe jutó fluor több kárt tesz, mint hasznot. A túladagolás esetén fluorozis jelenik meg, amely a fogak törékenységéhez és foltképződéséhez vezet. Az Amerikai Betegségmegelőzési Központ (CDC) adatai szerint a gyerekek esetében a szervezetbe jutó fluor 50 %-a lerakódik, és nem ürül ki. A felnőttek esetében ez az arány csak 10 százalék. Ennek tulajdonítható, hogy az amerikai gyerekek 41 %-a fluorozisban szenved.

Fotó: Wikipedia.org
Fotó: Wikipedia.org

Mióta mérgeznek?

A egészségügyi fórumok több mint 50 éve tudatják már a fluor kóros hatásait. Az Amerikai Orvosok Egyesületének Folyóirata már az 1940-es években felhívta a figyelmet arra, hogy a fluor méreg, ami az emberi szervezetben a sejthártya átjárhatóságát befolyásolja és gátol bizonyos enzimműködéseket. Ennek ellenére úgy az USA-ban, mint Európában egyre szélesebb körben kezdték használni a víz fluorozását mint “tisztító módszert”, a vízben található  mikroorganizmusok kiirtására. Ezt követte a mezőgazdaságban való felhasználás, ahol a rágcsálók elleni mérgek egyik összetevője lett.

Milyen elváltozásokat okoz?

A víz fluorozása is szedi áldozatait. Az amerikai Biztonságos Vízért Alapítvány szerint évente 30-50.000 haláleset hozható összefüggésbe a magas fluor tartalmú víz fogyasztásával. Egy ppm (egész milliomoda)  fluor tartalom már káros lehet, és 1,2 ppm tartalom mellett a gyerekeknél viselkedészavart okoz.

Az évek során végzett vizsgálatok egy sor olyan mellékhatásra bukkantak rá, amely összefüggésbe hozható a fluorral: kollagén képzészavar, ízületi gyulladás, pajzsmirigy funkció zavar, meddőség, immunrendszer csökkent működése, elbutulás, csonttörés. Ezek mellett bizonyítottan 62 enzim működését gátolja, és növeli a rákos elváltozások kockázatát.

tobozmirigy

Gátolja a spirituális fejlődést?

A fluor a spirituálisan nyitott személyek figyelmét akkor keltette fel, amikor kiderült, hogy a fluor egyik céltáblája a tobozmirigy, amely nagymértékben raktározza a szervezetbe jutó fluort és ezáltal hegesedik és működése zavart lesz. A tobozmirigy egy nagyon fontos szervünk, amely az agy geometriai középpontjában helyezkedik el. Nemcsak neuro-biológiai funkciója rendkívül fontos, hanem a holisztikus test-lélek szemléletben is már az Ókortól kiemelkedő szerepet tulajdonítanak a tobozmirigynek. Descart például a lélek lakhelyének tartotta, míg egyes metafizikai-spirituális elméletek szerint úgy működik, mint egy dimenziókapu és lényeges szerepe van a lélek- elme-test kapcsolatában.  Erről itt bővebben olvashattok:

Ezt olvasd el: Tobozmirigy: a test és lélek találkozása

A tobozmirigy fluorozása így olyan következményekhez vezethet, amelyek az illető személy világképét, morális meggyőződését, tudatát, hitét is képes befolyásolni.

Fotó: wikipedia.org
Fotó: wikipedia.org

Miért van forgalomban még mindig?

Elgondolkodtató, hogy miért nem tiltják be ennek a hatóanyagnak a forgalmazását, ha ilyen káros hatásokkal bír? A választ habár a konspirációs elméleteket kedvelők adják mégis hihetőnek tűnik. A cél a népbutítás. Egy olyan generáció kialakítása, aki mint a tudattalan birkák követik az őket irányítókat.

De a konspirációt hagyjuk a kissé paranoid gondolkodók háza tájára mi meg térjünk vissza a tudományos realitás talajára:

Az egyre nyilvánvalóbb kutatások hatására sok bejelentés érkezett az amerikai FDA (Food & Drug Administration) hivatalhoz, amely már nem tudta intézkedés nélkül hagyni a sok panaszt. De mégis csak egy látszólagos és nem végleges lépést tett az által, hogy kötelezővé tette a fogkrémekre a következő feliratot: FIGYELMEZTETÉS: ne hagyja a 6 éves gyerekek kezében felügyelet nélkül a terméket. Amennyiben baleset esetén lenyeli a  tubus tartalmát kérjük minél hamarabb forduljon szakemberhez vagy értesítsen egy mérgezéses esetekkel foglalkozó központot.

Veszélyben a gyerekek

Az helyett hogy végleg betiltották volna a nyilvánvaló mérget csak részintézkedést tettek és napjainkban is tovább folytatódik a fluor hétköznapi forgalmazása.

Íme egy gyakorlati példa: A fluor letális dózisa 5 mg/kg, ami azt jelenti hogy ha ekkora mennyiségben a szervezetbe jut akkor tüneteket okoz és halálhoz is vezet (ez nem jelenti azt hogy a kevesebb mint 5 mg/ kg nem lenne káros, de az még nem halálos). Egy 9 éves gyerek, aki hozzávetőleg 30 kg az 150 mg fluor lenyelése esetén már súlyos, vagy akár halálos tüneteket is mutathat.

Az átlag fluor koncentráció a gyerekek számára piacra dobott népszerű ízesített fogkrémekben hozzávetőleg 1,1 ppm ami egy 130 grammos tubus esetén 143 mg fluornak felel meg. Ez azt jelenti, hogy egy tubus fogkrém tartalmazza a letális dózis több mint 90 százalékát.

A Poison Control Center  1989 és 1994  közötti vizsgálata 12571 olyan esetet talált, amikor valaki akarattal vagy véletlenül nagy mennyiségű fogkrémet nyelt le. Ezek közül két személy (gyerek) volt az, aki egészségi állapota nagymértékben romlott vagy életveszélyes állapotba került. (Forrás: Shulman JD, Wells LM. (1997). Acute fluoride toxicity from ingesting home-use dental products in children, birth to 6 years of age. Journal of Public Health Dentistry 57: 150-8.).

Mit tehetünk?

A fogmosás a szájvíz alkalmazása és a fluorral történő víztisztítás következményeként ki vagyunk téve ennek a láthatatlan méregnek.

Tipp: Készíts házi fogkrémet

Amennyiben lehetséges figyelj oda ezekre a dolgokra és keress olyan alternatívákat, amely nem károsítja az egészségedet. Kerüld a fluorral tisztított víz fogyasztását a fluor tartalmú szájhigiénia termékeket. A piacon nagyrészt ezek vannak monopóliumban, de megtalálhatók a fluor nélküli termékek is. Azonban vigyázat ezekben más káros anyagok is lehetnek:  triclosan, SLS (Sodium Lauryl Sulfate) , SLES (Sodium Laureth Sulfate), PEG (Polyethylene glycol stb. Használjunk például fogtisztításra szódabikarbónát vagy tengeri sót, ami egészséges és hatékony. Oszd meg az információt ismerőseiddel és barátaiddal, hogy segíts nekik is tudatosabb egészségesebb életet élni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek