KuriózumHárom hiba, amit a fogyni kívánó emberek elkövetnek

Három hiba, amit a fogyni kívánó emberek elkövetnek

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Sok ember soványabb, egészségesebb szeretne lenni, mint amilyen. Azonban számosan közülük bedőlnek a fogyást, az egészséges életmódot és jólétet övező mítoszoknak.

fogyokura

Íme három olyan hiba, amelyet a fogyni kívánó emberek gyakran elkövetnek:

Egyetlen céljuk a fogyás

Soványabbnak lenni nem jelenti automatikusan azt, hogy egészségesek és boldogok is leszünk. Ne azért akarjunk fogyni, mert attól tartunk, ha ducibbak leszünk, egészségtelenebbek időszak köszönt ránk. Ha ebből indulunk ki, az agyunkban egy hibás képzet keletkezik. Ha Ön ducibb, a fogyás csak egy mellékhatása lesz annak az új életmódnak, amelyet az egészsége érdekében vállalt fel. Ne a fogyás legyen a fő cél, hanem az életmódbeli váltás.

Nincsenek támogatóik

Amikor elhatározzuk, hogy életmódot, étrendet váltunk, szükség van arra, hogy olyan emberekkel vegyük körül magunkat, akik támogatnak ebbéli elhatározásunkban, bíztatnak, hogy haladjunk tovább az általunk választott úton, és csípős megjegyzéseikkel nem húznak le, nem bátortalanítanak el. Ideális esetben a családtagok és barátok azok, akiktől a legtöbb bátorítás érkezhet, de lehet egy fitneszedző, egy táplálkozási szakértő, vagy a pszichológusunk is, aki támogat bennünket.

Nem rendelkeznek tervvel

Ha nincs egy kész tervünk, akkor eleve dugába dőlt minden próbálkozás. A megállapítás az élet minden területére érvényes. Tételezzük fel, hogy egy gyűlésre tartunk autóval, és nagyon megéhezünk. Mivel van még időnk, így beugrunk egy gyorsbüfébe, ahol hamburgert és kólát fogyasztunk, ami nem egészséges. Mit tehetünk ebben a helyzetben? Készítenünk kell egy tervet. Mondjuk heti bevásárláslistát írunk, amihez tartjuk magunkat, és meghatározzuk az időpontot is, amikor étkezni fogunk. Előre becsomagoljuk a szendvicsünket, a salátát, a gyümölcsöt, a magvakat és a joghurtot, így könnyen ellen tudunk állni a gyorséttermek csábításának.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek