HolotropikumHárom étel, amelyhez a táplálkozási szakértők sose nyúlnának

Három étel, amelyhez a táplálkozási szakértők sose nyúlnának

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Manapság a táplálkozási szakértők tanácsai körül forog a világ. Úgy tűnik, ők azok, akik pontosan tudják a teljes igazságot arról, mi kedvez az egészségünknek, és mi az, amivel árthatunk a szervezetünknek. Az ő segítségükkel fogyókúrázhatunk egészségesen, és csakis az ő szavaik után megyünk, ami bizonyos ételek és mennyiségek fogyasztását illeti.

Íme melyek azok az élelmek, amelyekhez ők hozzá se szagolnának.

1. A zsírszegény vagy zsírmentes ételek

Nekünk igencsak sokatmondóak ezek az élelemfajták, a táplálkozási szakértők azonban határozottan rázzák a fejüket előttük. A legjobb példa, amelyet a gesztusuk indoklására felhoztak, a zsírmentes mogyoróvaj volt. Ennek ugyanis az eredeti, zsíros változata sokkal egészségesebb, mivel hasznos zsírokat tartalmaz. A zsírtalanított mogyoróvaj azonban rengeteg cukorral van tele. Mi tehát a szakértők tanácsa? Sose vásárolj olyan terméket, amely valamilyen módon módosított!

2. Fehérje- és rostdús rudacskák

A rostok létfontosságúak a szervezetünk normális működéséhez. Egy 2012-ből származó tanulmány ezt meg is erősíti, azt állítva, a rostok hozzásegítenek a vérben lévő koleszterin csökkenéséhez, megelőzik a székrekedést, és kedveznek a súlyvesztésnek is. Ezeket azonban természetes forrásokból – gyümölcsökből, zöldségekből, gabonafélékből kell megszerezned. Nem pedig a fehérjedús rudacskákból, amelyek beszerzése sokkal kézenfekvőbb, valóban.

3. Kávékülönlegességek

Egy csésze egyszerű feketének rengeteg jótékony hatása van a szervezetre. Kísérletekkel bizonyított tény, hogy a kávé megelőzi a szívinfarktust, és a cukorbetegség vagy egyéb gyulladásos megbetegedések kialakulását. Ezzel szemben, egyes kávékülönlegességek gyártásában olyan összetevőket is használnak, amelyek nem a legegészségesebbek – ezek a cukrok, szirupok vagy a kifejezetten zsíros tejtermékek. Egyszóval, tele vannak kalóriával, amely hosszú távon elhízáshoz vezethet.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek