Kuriózum„Hármas ikreik” születtek a meleg apukáknak, miután a két béranya majdnem egy...

„Hármas ikreik” születtek a meleg apukáknak, miután a két béranya majdnem egy időben hozta világra a gyerekeiket

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A dán Bjarke Damm és Lars Hansen mindketten 44 évesek, és elmondásuk szerint úgymond „hármas ikreik” születtek, miután két béranya majdnem egyszerre adott életet három kislányuknak.

A meleg párnak egy hónap különbséggel két ismerősük is felajánlotta, hogy vállalja a béranya szerepét, és így végül egyszerre három gyerekkel is bővült a családjuk. Az első béranya Bjarke húga, a 42 éves Pia volt, a másik pedig a pár egy közeli barátja, a 40 éves Danielle McDavis.

A petesejtdonor Puerto Ricóból származott, akitől egy connecticuti klinikán 14 petesejtet gyűjtöttek be, amelyeket a két apa mesterségesen megtermékenyített (mindketten hetet).

Fotó: dadsntriplets/Instagram

Pia sógora, Lars, gyerekével volt terhes, és két héttel később megérkezett az örömhír, hogy Danielle is terhes, később pedig az is kiderült, hogy ő ikreket vár. Miután Pia életet adott Annának 2018. január 29-én, 14 nappal később az ikrek, Lily és Nora is megszülettek.

Mivel azonban a kereskedelmi célú báranyaság Dániában nem legális, a szülő anyának két és fél évet kell várnia, mielőtt felajánlhatná a gyereket örökbefogadásra, függetlenül attól, hogy biológiai értelemben az övé a gyerek vagy sem.

Ezért a párnak három évet kellett várnia, míg végül 2020. december 2-án végre hivatalosan is örökbe fogadhatták gyerekeiket, és úgy tudják, ők az első meleg pár Dániában, akik így tettek.

Fotó: dadsntriplets/Instagram

A pszichoterapeutaként dolgozó Bjarke elmondta: „Ez a valaha volt legjobb karácsonyi ajándék. Nagyszerű, hogy egy család lehetünk, és nagyon fontos számunkra, hogy törvényesen is elismernek mindhárom gyönyörű lányunk apjaként. Nagyon sok volt az akadály előttünk, de lépésről lépésre haladtunk. Szeretettel, tisztelettel és nagyon sok bizonytalansággal végül sikerült eljutnunk idáig. Azt hiszem, mi vagyunk az első meleg pár Dániában, akik a biológiai értelemben vett gyerekeik törvényes szülei lettek. A gyerekek mind csodálatosak. Mindhárman egy szobában alszanak, mi azonban még mindig nem sokat alszunk.”

Bjarke és Lars 2007 májusában házasodtak össze, és már régóta álmodtak arról, hogy gyerekeik lesznek, de fogalmuk sem volt róla, hogy valósíthatnák meg az álmukat a dán törvények értelmében. A petesejt adományozás csak bizonyos, orvosilag meghatározott körülmények között lehetséges az országban. Megpróbáltak örökbe fogadni, de azt mondták, sok ügynökség nem fogadja el a meleg szülőket.

„Egyre csak vágyakoztunk a családi életre. Hatalmas szomorúságot éreztem, amikor azt hittem, ez már soha nem fog megtörténni. Olyan érzés volt, mintha elveszítettem volna önmagam egy részét.” – mondta Bjarke.

Fotó: dadsntriplets/Instagram

Bjrake húga, Pia, 2015 októberében lepte meg őket az ajánlattal, és két hónappal később, anélkül, hogy Pia ajánlatáról tudott volna, Dannielle is felajánlotta, hogy vállalja a béranyaságot.

„Hihetetlenül nagylelkű és kedves ajánlat volt ez annyi szívfájdalom után. Nagyon féltünk visszatérni ehhez az ötlethez, de ők újra energiát adtak nekünk.” – meséli Bjarke.

Fotó: dadsntriplets/Instagram

A két nőnek az Egyesült Államokba kellett utaznia a mesterséges megtermékenyítéshez. Pia 2017 júniusában jelentette be a terhességét FaceTime-on. Két hét múlva, a harmadik kísérlet után, Danielle is bejelentette a terhességét, két hónappal később pedig azt is megtudták, hogy ikreket vár.

Miután a három kislány megszületett 2018-ban, a pár rögtön hazavitte őket, de arra, hogy hivatalosan is örökbe fogadhassák őket, még éveket kellett várniuk.

Fotó: dadsntriplets/Instagram

„Nagyon sokat nevetünk, és imádjuk végignézni, ahogy a gyerekek új dolgokat tanulnak. Nagyon hálás vagyok, hogy megtapasztalhatom a szülőséget. Danielle és Pia nélkül nem lehetne olyan családunk, amilyenre vágytunk. Mindkettejüknek három hónapos hormonkezeléseken kellett átesniük a beültetések előtt. Danielle ezen többször is átesett, aztán kihordta az ikreket. Rendkívül szerencsések vagyunk, hogy ezek a csodálatos nők az életünk részei, és soha nem fogjuk tudni, hogy köszönhetnénk ezt meg nekik” – mesélt Lars a család életéről.

Lars és Bjarke családja körülbelül 50 ezer fontot költött a családalapításra, ebbe beletartozik a petesejtdonornak adott pénz, az utazások Connecticutba, az ottani szállások, mindezt pedig úgy, hogy meleg férfiként nem kaptak anyagi támogatást erre a célra.

Fotó: dadsntriplets/Instagram

„A család utáni vágy ugyanúgy megvan bennünk, mint a nőkben.” – mondta Bjarke.

„Három évbe telt, mire törvényesen a gyerekeink szüleivé válhattunk. Ezenkívül hat hónapig küzdöttem, amíg sikerült kivívnom a hat hónapos gyereknevelési szabadságot. A probléma az, hogy nem sok tanulmány készült az olyan családokról, mint a miénk. Szeretjük a gyerekeinket, átöleljük, meghallgatjuk őket és mindig válaszolunk nekik mindenre. Mindent megadunk nekik, amire szükségük van” – fűzte hozzá Lars.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek