Bizonyára ismerős számodra az az érzés, amikor valami zsírúj és minden apró kis része úgy működik mint a karikacsapás. Jó érzés igaz? Legyen szó egy autóról vagy éppen egy újonnan vásárolt mobiltelefonról.

Fotó: Pixabay.com
Fotó: Pixabay.com

Aztán meg telnek múlnak a napok… évek a régi kütyü megszokottá válik, habár szereted de már nem vigyázol rá olyan figyelmesen mint a legelején, túlpörgeted, teszed-veszed ide oda, és egyszer azon kapod magad hogy egyre nehezebben indul, döcögősebben működik. Te meg azt kívánod, hogy bárcsak újra a régi ritmusban haladnának a rajta dolgok és ne kelljen azon törnöd a fejed hogy mi a gond vele.

Valahogy így viszonyul a legtöbb ember a saját testéhez és bizony az évek múlásával egyre inkább érzi azt hogy jó lenne újra visszakapnia az eredeti gyári visszaállítást.

De hogyan? Mindjárt elárulom kedves olvasó, na de mielőtt a dolgok elejébe szaladnánk fontos tudni, hogy a testünk sem más mint megannyi pici áramkör idegek végtelen hálózatában összefonódva és egy állandóan áramlásban lévő folyadéktér-óceán a bennük lévő megannyi apró sejt szigettel.

Itt mindennek pontosan egy ritmusban kell működnie mint a svájci órának. Azaz úgy kellene, ha nem tenne meg mindent a stresszes emberfia, hogy saját rohanó életének ritmusa után alakítsa.

Pörgeti pörgeti ameddig csak bírja.

És hogy mi is történik mindeközben a testben?

Zárlatos lesz a belső áramkör és elkezd késni sietni vagy félreketyegni a belső óra, Nemsokára meg szétcsúszik a belső harmónia:)

És hogy mit tehetünk?

Kitűnő választás a vibroakusztikus terápia.Te csak olvadj bele a sok finom rezgésbe és hangba.

A hangtálak relaxációra és testi lelki jólétre gyakorolt hatása közismert. De kevesen tudják azonban hogy hogyan is hatnak ezek a vibroakusztikus eszközök.

Elsősorban a hangtálak finom hangja elér nemcsak a hallóidegig, hanem az egész központi idegrendszerig és gyengéd impulzusokkal szelíden áthangolja. Átkapcsolja a rohanós üzemmódból a paraszimpatikus nyugalmi állapotba. Ez a relaxáció csak egy első lépés, amely aztán megteremti a lehetőségét annak, hogy az automatikus belső öngyógyító folyamatok beinduljanak. Amikor az idegrendszer túlpörög és stresszes akkor erre képtelen hiszen azzal kell foglalkozni hogy a stresszet okozó tényezőkkel harcoljon. A háborúban meg csak vesztesek vannak.

Másodsorban a rezgések szétáramlanak folyadékterekben úgy a sejteken kívül mint belül és ezek szelíd vibrációk összhangba hozzák és áthangolják ezeket. A folyadék nagyon érzékeny a rezgésekre és könnyedén továbbítja azt. A sejtek közben valahogy úgy érezhetik magukat mintha pezsgőfördőznének. Ettől felfrissül a szervezet visszaáll a belső rend és újra elkezd a szervezet belső órája egy ritmusban ketyegni a természet ősi rendjével.

Ezt csak igazán az értheti meg, aki megtapasztalta azt, hogy milyen csak hagyni magad, és átadni egész tested és lelked a hangmasszázs élményének.

Hagyj magadnak időt hogy kipróbálhasd milyen az az érzés, amikor ráhangolod magad a belső rend, harmónia és egészség ritmusára.

Save

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.