HolotropikumHamarosan a férfiak is képesek lesznek szülni, mondják a szakértők

Hamarosan a férfiak is képesek lesznek szülni, mondják a szakértők

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A világ egyik vezető termékenységi szakértője szerint a társadalom hamarosan láthatja azokat a kisbabákat, akiket transznemű anya hozott világra.

Hamarosan a férfiak is képesek lesznek szülni, mondják a szakértők

Dr. Richard Paulson, az Amerikai Reproduktív Orvoslás Szövetségének elnöke szerint azoknak a nőknek, akik férfiként jöttek világra és nemi átalakító műtéten estek át, lehetőségük lesz a méh-beültetésre, ezúton pedig teherbe esni és gyermeket szülni.

A “transz-medicína” mára már egyre népszerűbb – mondja Dr. Paulsonés szinte biztos, hogy akik nemi átalakító műtétnek vetik alá magukat, élni szeretnének ezzel a lehetőséggel.

Szerinte “nincs olyan anatómiai ok”, ami megakadályozná az eljárás sikerességét:

“Akár már holnap is végrehajtható. Természetesen vannak vele járó nehézségek, de alapvetően nincs semmilyen nyilvánvaló ok, ami gátat szabna a megvalósításának.” – nyilatkozta Dr. Paulson.

+Személy szerint én azt gyanítom, hogy lesznek olyan transz-nők, akik méhet akarnak majd, és nagy valószínűséggel meg is kapják majd átültetés által. Noha a férfiak és nők medencéje különböző formájú, azonban lenne elég hely egy beültetett méh számára.” – tette hozzá.

Mindemellett, a transz-nemű nőknek császármetszéssel kellene szülniük – állítja az orvos -, a méh anatómiai formája miatt.

2014 óta legalább öt gyermek született olyan anyától, akinek méh-átültetése volt Svédországban. Több olyan karitatív finanszírozású méh-transzplantációs program van Európában, amelyek megkapták az engedélyt arra, hogy elkezdjék saját tevékenységüket ezirányban.

Ugyanakkor brit szakértők felhívták a figyelmet arra is, hogy a transz-nemű nők terhessége etikai kérdésekbe ütközhet, és biztonságosabbnak tartják egy gyermek számára azt, hogy béranyától szülessen.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek