KuriózumHalála előtt ördögűzést hajtottak végre Teréz anyán: “Szent volt, az ördög megpróbálta...

Halála előtt ördögűzést hajtottak végre Teréz anyán: “Szent volt, az ördög megpróbálta megzavarni”!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az 1910-ben Macedóniában született Agnes Gonxha Bojaxhiu az a nő, aki Kalkuttai Teréz anyaként vonult be a történelembe és élete nagy részét Indiában töltötte. Szegényekért és betegekért végzett munkájáért 1979-ben Nobel-békedíjat kapott. Volt néhány olyan ellentmondásos pillanat az életében, mint például az ördögűzés.

Teréz anya egész életét a rászorulóknak szentelte, egészen 1997-ben bekövetkezett haláláig dolgozott. Annak ellenére, hogy önzetlen jótékonysági munkát végzett, és szentté avatták, még mindig megosztóak a vélemények vele kapcsolatban.

A National Geographic szerint titokban megkeresztelte a haldokló embereket, azt állítva, hogy csak nedves ruhával enyhíti a fájdalmukat, és hűti a homlokukat. A CNN szerint számos kritikát kapott az általa alapított Szeretet Misszionáriusok otthona, sokan kifogásolták a hely egészségügyi ellátását és higiéniai körülményeit.

De nem ez volt az egyetlen ellentmondásos pillanat az életében, halála előtt úgy tűnik ördögűzést hajtottak végre rajta.

Ördögűzés a kórházban?

Teréz anyát több hónappal halála előtt exorcizálták, attól tartottak, hogy az ördög támadta meg – fejtette ki Teréz anya halála után a kalkuttai érsek, Henry D’Souza.

Henry D’Souza érsek, Teréz anya közeli barátja volt, és miután két éjszaka is súlyos álmatlanság és kínok gyötörték a kalkuttai Birla Kórházban, az ördögűzést javasolta neki.

Felhívott egy papot, Rosario Stroscio-t, aki fél órán keresztül ördögűző imát olvasott az apáca mellett.

“Nagyon aggódtak érte, az orvosok nem értették, hogy mi lehet vele. Éjszaka szálanként kitépte az összes haját. Az ördögűzés utáni éjszakán már nagyon jól aludt, és teljesen nyugodt volt” – mondta Henry D’Souza.

“Teréz anya egy szent ember volt, és a gonosz szellemek megpróbálták megzavarni. Az ördög meg akarta ijeszteni” – mondta D’Souza, aki szerint az ördögűzés után Teréz anya „úgy aludt, mint egy kisbaba”.

“Ez nem egyedi eset a katolikus egyházban” – mondta az érsek négy évvel az apáca halála után. Teréz anyát 1996-ban szállították kórházba a szívműtéte miatt.

“Teréz anya rájött, hogy a gonosz zavarta meg. Tudott az ördögűzésről is, és utána nagyon boldog volt” – mondta az érsek.

Stroscio atya, aki az ördögűzést hajtotta végre, azt mondta: „Semmi különöset nem tettem. A katolikus egyház történetében több száz szent élt át hasonló dolgokat.”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek