KuriózumHa már nem találsz magadnak egy jó tanárt, a kutyák hoznak neked...

Ha már nem találsz magadnak egy jó tanárt, a kutyák hoznak neked legalább 6 életleckét!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha rossz passzban vagyunk, és nem veszünk észre semmi jót az életben, szerezzünk be egy kutyát, hiszen ez a négylábú jószág biztos értelmet ad az életünknek, sőt még tanulhatunk is tőle.

Ha már nem találsz magadnak egy jó tanárt, a kutyák hoznak neked legalább 6 életleckét!

Íme, 6 dolog, amit egy ebtől tanulhatunk.

1. Hűség

Már a civilizáció kezdetén a kutya a hűség szimbóluma volt, és azóta is az maradt. Ő az a teremtés, aki sosem hagyja cserben a gazdáját, sokszor az ember halála után is arra vár, hogy a legjobb barátját hazatérjen.

2. Megbocsátás

Hány kutyával bánnak kegyetlenül az emberek, megverve, éheztetve őket?! Ennek ellenére türelemmel, odafigyeléssel ismét el lehet érni, hogy a négylábú megbocsásson, és ismét megbízzon gazdájában, vagy ha menhelyre kerül, egy teljesen idegen emberben.

3. Feltétel nélküli szeretet

A kutyák tiszta szívükből szeretik a gazdájukat, nincs olyan náluk, hogy ma rossz kedvük van, és morcosak. Nem, ők mindig ott vannak mellettünk, ha baj van, mindig számíthatunk rájuk, mert ők nem kötnek feltételeket a szeretethez.

4. Önzetlenség

Egy kutya nem vár cserébe semmit a szeretetéért. Ha az utcán élünk, mert nincs lakásunk, de törődünk a kutyánkkal, az mindent meg fog tenni, hogy az önzetlen szeretetét érezzük, nem fogja elvárni, hogy meleg szobában aludjon, és finomakat egyen. Az lesz számára a fontos, hogy mellettünk legyen.

5. Segít a bajban

Ha a gazda bajba kerül, netán elesik, a kutya képes segítséget hívni, vagy segíteni abban, hogy embere ismét talpra tudjon állni. Még egy kóbor kutya is segít az átjárón elesett embernek, anélkül, hogy ismerné, és megpróbálja a biztonságos járdára húzni a bajbajutottat.

6. Családtag

Feltennék egy igen fontos kérdést?! Hány idős ember éli le életét egy öregotthonban, lakásában magányosan, anélkül, hogy gyerekei, családtagjai meglátogatnák? Valószínűleg a választ mindenki tudja már.

Ezzel ellentétben a kutyák igazi családtagok lehetnek, mindig ott vannak mellettük, örömöt szereznek idős napjaikra. Nem egy esetben látom azt, hogy a parkban idős nénik sétáltatják kutyuskáikat. „Nincs” boldog család, kutya nélkül 😀

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek