KuriózumHa már megtörtént a baj - így kezeljétek a megcsalást!

Ha már megtörtént a baj – így kezeljétek a megcsalást!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A hűtlenség megtapasztalása az egyik legpusztítóbb érzés lehet mindannyiunk számára. Ha egy kapcsolatban egyszer is felüti a fejét a zöld szemű szörny, onnan már nagyon nehéz visszaszerezni a másik iránt érzett bizalmat. Ha kiderül, hogy párod másfelé kacsingat az olyan, mintha a talpad alól kihúznák a talajt. Ilyenkor ösztönös érzelmeink kerekednek felül a józan eszünkön, sírunk, kiabálunk.

Ha már megtörtént a baj - így kezeljétek a megcsalást!

Viszont ha sikerül túljutni a kezdeti sokkon, akkor fel kell fognunk és meg kell értsük a helyzetet. Nem nyomhatjuk még mélyebbre magunkat az önsajnálatba. Végy egy nagy levegőt, és logikusan gondold át a körülötted történő dolgokat. Nem lesz könnyű, de mutatjuk, hogyan teheted:

1. Határozd meg a kapcsolatotokban élő problémákat

Ha lehetséges, akkor közösen üljetek le és vegyétek számba kinek mi nem felel meg ebben a kapcsolatban. Legyetek mindketten nyitottak és őszinték, mert lehet, hogy a problémák feltárásával rátaláltok azok megoldásaira is. Ez felgyorsíthatja a gyógyulási folyamatot. Attól nem fog semmi sem változni, ha mindketten elhallgatjátok milyen érzések keringnek bennetek.

2. Teremtsetek lehetőséget arra, hogy kapcsolatban maradjatok

A legtöbben egyből megszakítanak mindenféle kapcsolatot a párjukkal, ha arról kiderül, hogy nem volt hűséges. Ahhoz, hogy a hűtlenség problémáját felnőtt módon tudd kezelni kapcsolatban kell maradj a társaddal. Beszéljétek át, mi vezethetett idáig benneteket! A megbocsájtás a kulcsa mindennek, ha úgy érzed most már átlátod a helyzetet, és megéri rendbe hozni a kapcsolatot, akkor bocsáss meg.

3. Vállaljatok felelősséget

Azon túl, hogy a vétkes fél beismeri, és jó esetben vállalja félrelépésének következményeit, megtörténhet, hogy a sértett fél is hibás valamilyen mértékig abban, hogy ez megtörténhetett. A megcsalásnak számtalan oka lehet, de olykor azért is bekövetkezhet, mert a kapcsolatból valami hiányzik az egyik félnek. Ha úgy érzed a te hozzáállásod is valamilyen mértékig kiválthatta a félrelépést, vállald fel és keressetek közösen megoldást rá.

4. Szakítsatok meg mindenféle kapcsolatot a harmadik féllel

A végre kitűzitek célul a kapcsolatotok megmentését, akkor mindenképpen meg kell szüntesse a vétkes fél azzal a személlyel a kapcsolatot, akivel félrelépett. Ez egyszerűen nélkülözhetetlen ahhoz, hogy tisztalappal tudjatok indítani.

5. Terápia vagy tanácsadás

Vannak olyan párok, akiknél szóba sem jöhet az, hogy egy szakembertől kérjenek segítséget ilyen helyzetben, viszont érdemes fontolóra venni. Egy erre specializálódott szakember sokkal hatékonyabban segíthet helyrehozni a köztetek lévő viszonyt, olyan dolgokra is rávezethet, amelyekre magatoktól nem is gondoltatok volna. Útmutatásával könnyebben túljuthattok a nehézségeken.

A félrelépés lassan emészti fel a kapcsolatokat, a gyengébbeket viszont rögtön meg is semmisíti. Ha elég erősnek találjátok a tieteket, akkor beszéljetek a problémákról, kérjetek segítséget és tegyetek meg mindent, őszintén azért, hogy rendbe tudjátok hozni azt, amit idáig felépítettetek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek