KuriózumHa igazán elégedett akarsz lenni az életben, mondj búcsút ennek a 11...

Ha igazán elégedett akarsz lenni az életben, mondj búcsút ennek a 11 viselkedésnek

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mindenki szeretne boldog lenni, de senki sem lehet folyamatosan, megszakítás nélkül boldog. Az elégedettség azonban lehet állandó, ehhez azonban le kell szokni néhány viselkedési mintáról.

1. A múlthoz való ragaszkodás

Mindannyian követünk el hibákat, de nem szabad folyamatosan ezeken rágódnunk. Ha a múltban élünk, nem tudjuk teljes mértékben értékelni a jelent. El kell fogadnunk a múltbeli tapasztalatokat, de azt is fel kell ismernünk, hogy a jelen új lehetőségeket és pillanatokat kínál az elégedettséghez.

Hasonlóképpen, ha megőrzöd magadban a haragot, a múltból származó negatív érzelmeket cipelsz magaddal, amelyek csak nyomasztanak. Így ahelyett, hogy megbocsátanál és továbblépnél, a neheztelés és a düh körforgásában ragadsz.

Tehát ahhoz, hogy igazán elégedett legyél, meg kell bocsátanod, és tovább kell lépned. Hagy magad mögött a múltat.

2. Negatív hatásokkal veszed körül magadat

Az egyszerű igazság az, hogy a negatív emberek lehúznak, és befolyásolják a gondolkodásmódunkat. A pozitív, bátorító emberekből álló támogató hálózat kiépítése kritikus fontosságú az elégedettségre való törekvésben.

3. A változás kerülése

Az élet a változásokról szól, kicsikről és nagyokról egyaránt. Ha állandóan kitérsz előlük, és ragaszkodsz a régi rutinhoz, akkor örökre a kényelmi zónádban maradsz.

A változás ijesztőnek tűnhet, de elengedhetetlen a fejlődéshez. Gondolj bele abba, hogy ha soha nem változtatsz a dolgokon, hihetetlen lehetőségekről maradhatsz le, és az esélyről, hogy a legtöbbet hozd ki magadból.

Ne félj a változástól, fogadd el azt, és meglátod, hogy a személyes fejlődés és az elégedettség nem várat sokáig magára.

4. Az anyagi javakra összpontosítasz

Anyagiasnak lenni azt jelenti, hogy túl nagy jelentőséget tulajdonítunk a dolgoknak, ahelyett, hogy inkább az emberekre és a közös emlékekre, pillanatokra összpontosítanánk.

Ha minden pénzedet a legújabb kütyük megvásárlására fordítod, az pillanatnyilag jó érzéssel tölthet el, de ez az öröm nem tart sokáig.

Ha viszont olyan élményekbe fektetsz, mint az utazás, a szeretteiddel való közös időtöltések, akkor ezek a pillanatok sokkal mélyebb és tartósabb boldogsággal töltenek el.

Alapvetően egy rövid mosoly és egy meleg, tartós elégedettségérzet között kell választanod.

5. Túl sok időt töltesz a képernyő előtt

Ha túl sok időt töltesz a számítógép képernyője előtt vagy a telefonodon, elszigeteltnek és magányosnak érezheted magadat.

De ha beiktatsz néhány személyes beszélgetést a barátaiddal, vagy kimész a parkba sétálni, az jelentősen feldobhatja a hangulatodat, és boldogabbá tesz.
Törekedj tehát az egyensúlyra.

6. Folyamatosan olyan dolgok miatt aggódsz, amiken nem tudsz változtatni

Ha olyan dolgok miatt aggódsz, amiken nem tudsz változtatni, az olyan, mintha az időjárás miatt stresszelnél. Ha nem tudsz változtatni valamin, miért pazarolnád arra az energiádat? Ehelyett koncentrálj arra, amit befolyásolni tudsz.

Ez nem jelenti azt, hogy ne olvass többé híreket, vagy ne törődj azzal, mi történik másokkal, vagy általában véve a világban. Egyszerűen csak ne aggódj túl sokat ezek miatt.

7. A tökéletesség hajszolása

Ha állandóan a tökéletességre törekszel, bármit is csinálsz, nagyon hamar akadályokba ütközöl. A végén sosem leszel igazán elégedett a munkáddal, ami elég frusztráló, és elégedetlenséget eredményez.

Egyszerűen csak törekedj arra, hogy minden egyes nap egy kicsivel jobban teljesíts. Ez a megközelítés egészségesebb és eredményesebb is.

8. Másokhoz hasonlítod magadat

Ha állandóan másokhoz hasonlítod magadat, az elégedetlenséget szül. Mindig lesznek emberek, akik gazdagabbak, szebbek, sikeresebbek nálunk. Az összehasonlítgatás olyan, mintha olyan cipőt viselnénk, ami nem illik a lábunkra, és komolyan sértheti az önbecsülésünket. Ahelyett, hogy megpróbálnál mindenkit felülmúlni, koncentrálj a saját utadra és fejlődésedre.

Ünnepeld meg a győzelmeidet, tanulj a kudarcaidból, és lépj tovább. Ebben rejlik az igazi fejlődés és elégedettség kulcsa.

9. Állandó félelemben élni

Sokan a bénító félelem állapotában élnek, és lényegében a fél életüket azzal töltik, hogy egyhelyben állnak, és a dolgok lehetséges kimenetele miatt aggódnak, ahelyett, hogy előrelépnének.

Ha hagyod, hogy a félelem diktálja a döntéseidet, az elszalasztott lehetőségek és megbánás jellemzik majd az életedet. Inkább próbálkozz, és bukj el, ahelyett, hogy meg se próbálnád, és később azon töprengenél, mi lett volna, ha.

A potenciális előnyök sokkal nagyobbak, mint a rövid távú kellemetlenségek, amelyeket esetleg elszenvedhetsz.

Ha igazán elégedett akarsz lenni az életben, le kell győznöd a félelmeidet és vállalnod kell némi kockázatot.

Ellenkező esetben egy nap mogorva öregember leszel, aki azon tűnődik, mennyivel másképp alakulhatott volna az élete, ha rászánja magát bizonyos lépésekre.

10. Türelmetlenség

A félelemhez hasonlóan a türelmetlenség is megakadályozhat a siker elérésében. Itt és most akarjuk megkapni azt, amire vágyunk, nem egy hónappal, egy évvel, vagy akár 5 évvel később. De a világ nem így működik, és meg kell tanulnunk értékelni nemcsak a sikert, de az odáig vezető utat is. Elégedettnek kell lennünk az elvégzett munkával, anélkül, hogy ész nélkül rohannánk a cél felé.

A türelmetlenség csak frusztrációt és elégedetlenséget eredményez, aminek hatására sokszor feladjuk, mielőtt még bármit elérhetnénk. Ha megtanulunk türelmesek lenni és értékelni az utat, az segít abban, hogy elégedettebbek legyünk.

11. Állandóan több dologra próbálsz figyelni egyszerre

Ha egyszerre több dologra próbálsz odafigyelni, annak sokszor az az eredménye, hogy semmivel nem haladsz igazán, és csak szétszórtabb és stresszesebb leszel.

Ehelyett foglalkozz egyszerre csak egy dologgal, és szenteld annak minden figyelmedet. Így hatékonyabban el tudod végezni a feladataidat plusz stressz nélkül, és közben elégedettebb leszel.

Ha igazán elégedett akarsz lenni az életben, kezdd azzal, hogy minden nap szánsz egy kis időt arra, hogy elismerd és értékeld az életedben lévő jó dolgokat.

Ezzel egyidejűleg helyezd előtérbe azokat az öngondoskodási gyakorlatokat, amelyek pihentetnek és segítenek feltöltődni. Ez lehet egy forró fürdő, egy séta, vagy meditációs gyakorlat. Közben pedig dolgozz folyamatosan önmagad fejlesztésén, és soha ne hagyj fel a tanulással.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek