OtthonHa ezt elolvasod neked is kell majd egy tömegkályha!

Ha ezt elolvasod neked is kell majd egy tömegkályha!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Skandináv országokban használatos tömegkályhák világszerte egyre inkább kezdenek elterjedni. Előnyük az, hogy kevés fával, tökéletes égés érhető le.

tomegkalyha

A tömegkályha voltaképpen a Skandináv országokban használt téglakályha továbbfejlesztett verziója, amelyet több év alatt sikerült szinte tökéletesre tervezni. Egyes adatok szerint Finnországban az új típusú, most épült családi házak 90 százalékát már tömegkályhák fűtik. Ezek másodégés-kamrával, másodlevegővel, nagy hőtartó tömeggel készülnek.

Létezik egy másodlagos égéskamra is, itt semmisülnek meg a szénhidrogének, amelyek a hagyományos cserépkályhában nem történik meg, ráadásul az égéstér nyitva van, így ha valakinek kedve támad sütögetni, bátran használhatja a forró felületet.

Van egy padka, valamint egy segédkémény is, amelyek plusz hőfelületet jelentenek, így a helyiség még hatékonyabban és kevesebb fa elégetésével melegedhet ki és az sem elhanyagolható szempont, hogy a kellemes hangulat, a pattogó tűz hangja sokkal megnyugtatóbb, természetközelibb érzést vált ki az emberből.

A tömegkályha ma már azért egyre népszerűbb, mert sokan rájöttek, hogy a gázzal való fűtés egyre drágább, ráadásul ez importból származik, így ezzel nagyobb a kiszolgáltatottság veszélye is.

Forrás: tudnodkell.info

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek