HolotropikumAlternatív gyógyászatHa ezt a keveréket a nyelvünk alá tesszük lefekvés előtt, reggel nem...

Ha ezt a keveréket a nyelvünk alá tesszük lefekvés előtt, reggel nem fogunk nyúzottan ébredni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Vajon mi lehet az oka annak, hogy reggel, miután felkeltünk, fáradtnak, nyúzottnak érezzük magunkat? Hogy lehet, hogy több óra alvás után olyan kimerültek vagyunk, mint délután, egy fárasztó munkanap után? Nos, az egyik ok, hogy nem aludtunk jól, és nem eleget.

nyelv-alatt

Az optimális alvási idő 8 óra körül mozog, de sokan úgy gondolják, hogy elég 6–7 órát pihenni éjjel, ez viszont tévedés, hiszen az az egy óra is sokat számít, és befolyással lehet az egészségünkre is. Ahhoz, hogy a testünk, és az agyunk újra feltöltődjön energiával, legalább 8 óra alvásra van szükségünk. A reggeli kávé ugyan rövid időre felpezsdít, de mikor elmúlik a hatása, a fáradtságérzés még erősebb lesz. Ahhoz, hogy átaludjuk az éjszakát, lefekvés előtt egy órával ne nézzünk tévét, ne számítógépezzünk, és a mobiltelefonunkon se babráljunk, mert így az agyunk fokozatosan rá tud hangolódni az elalvásra.

Ha mégsem tudunk pihenni éjszaka rendesen, próbáljuk ki a következő természetes készítményt, amely reggel hosszantartó energiával látja el a szervezetünket. A hozzávalók beszerzése sem ütközhet akadályba, hiszen nagy az esélye, hogy minden alapanyag megtalálható a konyhánkban.

A legfontosabb hozzávaló a Himalájai só, amely szabályozza az elalvást segítő melatonin hormont, elűzi a depressziós tüneteket, serkenti az immunrendszer működését, és a fogyásban is segít.

Nézzük a gyógykészítmény receptjét

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál rózsaszín Himalájai só
  • 5 evőkanál organikus méz

Elkészítés:

Egy üvegedényben keverjük el a mézet és a himalájai sót. Lefekvés előtt pedig ebből a keverékből tegyünk egy teáskanálnyi mennyiséget a nyelvünk alá. Szinte azonnal álomba merülünk, reggel pedig üdén és energikusan fogunk kipattanni az ágyból.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek