HolotropikumHa ezt a hírt elolvassa, többé nem fog teflonserpenyőt használni

Ha ezt a hírt elolvassa, többé nem fog teflonserpenyőt használni

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Túlhevítés esetén a teflonserpenyőből az emberre nagyon veszélyes kémiai gőz szabadulhat fel. Ez már a 600 fokot meghaladóan bekövetkezhet, viszont, ha már eléri a hőmérséklet az 1000 fokot, olyan toxikus anyagok kerülhetnek a légtérbe, amelyeket a katonaság háborúk során szokott használni.

teflon

Ha odahaza a konyhában egy papagájt, vagy más madárfajt tartunk kalitkában, vigyázzunk, hiszen a teflonedény ha 400 fokra felforrósodik, olyan vegyületeket bocsáthat ki, amely megölheti a házi kedvencet. A szárnyasnál úgynevezett polimer láz következhet be, amely hasonlít az emberi grippés betegségre.

Hosszú távon ez az emberi egészségre is káros lehet, főként akkor nagyobb a mérgezés kockázata, ha minél idősebb a teflonedény, hiszen ebben az esetben még nagyobb mennyiségű toxikus anyag szabadulhat fel.

Kutatások kimutatták, hogy az amerikaiak többségének vérében bizony már előfordulnak olyan kémiai elemek, amelyek a teflonedényekből származtathatóak. Egyelőre nincsen semmilyen törvényi szabályozás a teflonserpenyőkkel kapcsolatban, csak az van feltüntetve, hogy a házi madarakra lehet veszélyes.

Az állatorvosok évente több száz madár-elhalálozási esetet jegyeznek, amelyek hátterében a teflonbevonatú edények állnak.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek