KuriózumHa ezt a 7 jelet tapasztalod, akkor te is a túlérzékeny emberek...

Ha ezt a 7 jelet tapasztalod, akkor te is a túlérzékeny emberek szűk csoportjába tartozol!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mondták már valaha neked a környezetedből, hogy túlságosan érzékeny vagy a világ dolgaira? Vagy talán saját magadon vetted észre, hogy minden apró kis dolog óriási hatással van rád? Ha igen, akkor valószínű, hogy te is a rendkívül érzékeny emberek szűk csoportjába tartozol.

Maga az érzékeny személy fogalma Dr. Elanie N. Aron nevéhez fűződik, még a 90-es évek elejéről, amikor ugyanis a szerzőnő ráeszmélt, hogy az emberek ezen csoportja igenis létezik. Feltevési szerint minden öt emberből egy rendelkezik a túlérzékenység képességével.

Aron azóta számos könyvet, cikket, publikációt jelentetett meg a témával kapcsolatban, viszont sajnos a közvélemény egyelőre nem igazán ismeri ezt a fogalmat és sokat keverik az együttérzéssel, az empátia képességével.

Aron szerencsére jól meghatározott kritériumrendszert állított fel, így akik a következőkben magukra ismernek, nagy valószínűséggel a túlérzékenyek szűk csoportjába tartoznak.

1. Tényleg szó szerint mindent érzel

Legyen szó érzelmekről, hangulatokról, stb., te mindent úgy élsz meg, mintha a sajátod lenne. Mások traumáit, problémáit, boldogságát stb. valahol a sajátodként éled meg és ez olykor óriási szellemi és érzelmi terheltséghez vezet.

2. A részletek éltetnek

Nem túlzás kijelenteni, hogy perfekcionista vagy. Mivel a figyelmed mindenre kiterjed, ezért a legapróbb mozzanatnak és részletnek is tökéletesnek kell lennie ahhoz, hogy elégedett légy.

3. Nagyon erős a képzelőerőd

A túlérzékeny embereknek rendszerint sokkal intenzívebben munkálkodik a képzelőerejük, sokkal több mögöttes tartalmat látnak bele egyes dolgokba, emiatt olykor azon kaphatod magad, hogy egyszerűen elvesztél a saját gondolataid tengerében.

4. Nagyon lassan hozol döntéseket

Mivel szeretsz mindent kielemezni és minden lehetséges forgatókönyvet végiggondolni, nagyon nehezen határozod le magad egy-egy kérdés kapcsán.

5. Érzékeny és szégyenlős gyerekként emlékeznek rád

Aron szerint, a túlérzékeny emberek kiskorukban akár előre is megérezhetik a dolgok bekövetkeztét. Általában a befele forduló, szégyenlős gyerekek felnőtt korukra is rendkívül érzékenyen reagálnak a világ dolgaira.

6. Könnyen szerelembe esel

Ha egy túlérzékeny személy szerelmes lesz, akkor az minden erejét és energiáját abba a kapcsolatba fekteti. A párkapcsolat minden egyes pillanatát halál komolyan veszi és emiatt a partnere olykor teherként élheti meg a közös pillanatokat.

7. Hosszú órákon át képes vagy az érzéseid felett reflektálni

A túlérzékeny emberek legalább akkora figyelemmel követik az érzelmeik alakulását, mint a fizikai egészségük állapotát, mivel a legapróbb hatás is óriási érzelmi reakciót válthat ki belőlük.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek