HolotropikumHa elolvasod ezt a cikket, többé soha nem fogod félbe törni a...

Ha elolvasod ezt a cikket, többé soha nem fogod félbe törni a gyógyszert!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Télen nemcsak a hideg, hanem a vírusos megbetegedések ideje is eljön, így ha nem teszünk meg minden óvintézkedést a kórokozók elkerülése végett, könnyen megfázhatunk, és napokig otthon kell ülnünk, hogy kiheverjük az influenzát.

Fotó: Filantropikum.com
Fotó: Filantropikum.com

Ha még nem annyira erősek, kellemetlenek a tünetek, akkor gyorsan, ösztönszerűen beveszünk egy fél tablettát, de ez a legrosszabb, amit a szervezetünkkel ilyenkor teszünk.

Ez bármilyen gyógyszer esetében igaz, hacsak az orvos javaslatára nem kell egy fél pirulát bevenni. Másképp ez abszolút tilos, hiszen a gyógyszerek úgy vannak kifejlesztve, hogy a külső részük védőréteggel lett bevonva, ezáltal a gyomornyálkahártya nem sérül a feloldódás ideje alatt.

Ha beveszünk egy fél paracetamolt, vagy aszpirint ez a védőhatás már nem tud érvényesülni, sőt az esetleges mellékhatások felerősödhetnek, így többet ártunk magunknak, mint azt gondolnánk.

Ezt már olvastad? Így tisztítsd meg a húgysavtól fájó ízületeidet! Íme, egy hatékony gyógyrecept!

Ne tévesszen meg az sem, hogy a tabletták közepén egy vékony sáv figyelhető meg, mert ez nem azt jelenti, hogy ott kell kettőbe törni a bogyót.

Ezért, ha csak az orvos nem mondta, sose vegyünk be egy fél gyógyszert, mert nagyobb bajunk is lehet még belőle, mint, amit eredetileg csillapítani, megszüntetni akartunk volna.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek