10 módszer, amellyel megelőzhetjük azt, hogy leizzadjanak belső combjaink!

kidorzsolodott-combok

A nyárban az a nagyszerű, hogy változatosan lehet öltözködni. A hölgyek örömére eljön a szoknyák szezonja. Ha túl nagy a meleg és sokat kell gyalogolnunk, akkor verejtékezni kezdünk, ami a belső combjainkat is érinti. Ez pedig kellemetlenséget okoz, hiszen kipirosodik a bőr a dörzsöléstől, ami akár fájdalommal is párosulhat.

De van megoldás! Alább 10 praktikát ismertetünk, amellyel megelőzhető ez a kényelmetlen probléma.

1. Szoknya helyett rövidnadrág

A forró napokban inkább érdemes rövidnadrágot hordani, mivel a nadrág szára védi a combokat, így azok nem érnek össze majd.

2. Húzzunk biciklizős rövidnadrágot a szoknya alá

Ha mindenáron szoknyában szeretnénk sétálni, érdemes kipróbálni ezt a diszkrét trükköt.

3. Bababőr ápoló

Ha már megtörtént a baj, és begyulladt a bőrfelület, akkor használjunk babakrémet, ha van kisgyerekünk. Ha meg nincs, bármilyen hidratáló krém megteszi.

4. Izzadásgátló

Ez is kézenfekvő megoldás: egy kevés izzadásgátlóval kenjük be a combokat, és máris sokat tettünk a kellemetlenség megelőzéséért.

5. Kókuszolaj

Egy kevés kókuszolaj hidratálja, síkosan tartja a bőrt, így az nem fog kidörzsölődni.

6. Bandelettes, avagy combvédő combfix

Ez egy remek találmány, a kidörzsölt combok elkerülése érdekében megéri beszerezni egy párt.

7. Babaolaj

Ahogyan a többi olajos, krémes készítmény, úgy a babaolaj is csodásan megakadályozza a kipirosodást. Csak kenjük be combjainkat indulást előtt.

8. Antibakteriális balzsam

Ezzel a készítménnyel azért érdemes bekenni az égő, piros bőrt, hiszen ha megtörtént a baj, könnyen fertőzés is kialakulhat.

9. Aloe vera krém

Az aloe verát tartalmazó készítmények is nagyon jók, hiszen hűtik és hidratálják a megsérült bőrrészt.

10. Babapúder

Ez a fehér finom por megakadályozza az izzadást és a bőrfelület bepirosodást, ezért érdemes egy kevéssel bekenni a combok belső felét, mielőtt elindulunk.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.