KuriózumHa a japánok juharfalevelet esznek, mi miért nem fogyasztjuk?

Ha a japánok juharfalevelet esznek, mi miért nem fogyasztjuk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Idehaza nálunk is még mindig nagy piaca van, főként a gyerekek és fiatalok körében, a különböző sós alapanyagú, ízfokozókkal felturbózott chipseknek, ropogtatnivalóknak, amelyek elsősorban az Egyesült Államokban hódító fogyasztási szokások miatt gyűrűztek be hozzánk is.

o-MOMIJI-TEMPURA-facebook

Milyen jó lenne, ha sokkal egészségesebb harapnivalót lehetne beszerezni a boltok polcairól, mint például a japánoknál, ahol a juharfa levelét fogyasztják előszeretettel.

Japánban a juhar levelét momiji-nek hívják, legink’bb Minoh Cityben található és egyben itt is sütik meg. A momiji-t egész évben fogyasztani lehet, a felkelő nap országában a juharlevél kisütése és rendszeres evése mintegy ezeréves múltra tekint vissza.

Önmagában a levélnek nincs sok íze, ezért megfelelő előkészítés szükséges ahhoz, hogy fincsi terméket készíthessenek belőle. Egy évig nagy sós hordókban tárolják a leveleket, miután ezzel végeznek, édes tésztába téve, egyszerűen kisütik. A végeredmény ízletes, és talán ami a legfontosabb, hogy egészséges ropogtatnivaló.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek