HolotropikumHa a benőtt lábujjköröm fájdalmassá teszi az életed, ezeket a hibákat véletlenül...

Ha a benőtt lábujjköröm fájdalmassá teszi az életed, ezeket a hibákat véletlenül se kövesd el!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha a benőtt lábujjköröm fájdalmassá teszi mindennapjaidat, ezeket a hibákat véletlenül se kövesd el!

Ha a benőtt lábujjköröm fájdalmassá teszi az életed, ezeket a hibákat véletlenül se kövesd el!

Ha már megtapasztaltad, hogy milyen nehézségeket is okozhat egy benőtt lábujjköröm, akkor valószínűleg tudod, milyen fájdalmakkal jár. Aki viszont nem találkozott ilyesmivel, az el sem tudja képzelni milyen kellemetlen, amikor a köröm kezd belevágni a köröm körüli bőrbe, akár a terület gyulladását is okozva.

De mi okozhatja a körömbenövést?

  • Rosszul vágod a körmöd! – ne hagyj éles széleket a körmök szélein, mert azok növekedésük során szúros, fájdalmas érzetet okoznak.
  • Túl szoros cipőt vagy zoknit viselsz! – a szorítás miatt a köröm rá van kényszerítve, hogy olyan irányba nőjön, amibe nem kellene.
  • A lábujjaid formája miatt! – erről természetesen nem tehetsz, de a túl íves lábujj elősegíti a köröm benövését.
  • Genetika! – sajnos vannak olyan családok, ahol a lábujj körmének benövése több generációs probléma.

Milyen gyógymód létezik rá?

A körömbenövés bárkinél előfordulhat, viszont vannak különösen veszélyeztetett emberek: cukorbetegek és a rossz keringéssel rendelkezők.

Az orvosok legtöbbször a következőket szokták javasolni:

  • Antibiotikum: különösen elfertőződés esetén ajánlják.
  • Sebészeti beavatkozás a köröm teljes vagy részleges eltávolítása végett: ezt azok esetében javasolják, akiknél rendszerességgel előfordul a körömbenövés.

Nagyon sokan megpróbálják otthon, házi módszerekkel kezelni a körömbenövést, viszont ha elfertőződést tapasztalunk, nem árt kikérni egy orvos véleményét, hiszen egy kikezeletlen körömelfertőződés hosszútávon akár csontfertőzést is képes előidézni. A fertőzött köröm jelei közé soroljuk a terület pirosságát, izzadást, vérzését, gennyesedését.

Házi gyógymódok a körömbenövés kezelésére!

Keserűsós lábfürdő: enyhíti a fájdalmat és a duzzanatot. ½ csésze keserűsót tegyünk egy tálnyi vízbe és áztassuk benne a lábunkat 30 percig.

Almaecet: szintén a lábvízhez adjunk ¼ csészényi almaecetet, ez meggátolja a fertőzést.

Viselj kényelmes lábbeliket: ügyelj arra, hogy cipőid sehol se szorítsanak.

A legjobb megelőzési mód az, ha az előbb felsorolt, kiváltó okokra odafigyelünk és betartjuk a tanácsokat. Amit mindenképpen kerülj az az, hogy V alakban vágod a lábujjaidról a körmöt. A drágán kínált gyógyszerek és kenőcsök pedig nem mindenkinél hatásosak, ezért először próbálkozz az otthoni megoldásokkal. Nem csak a fájdalom, hanem az elfertőződés végett sem érdemes elhanyagolni egy benőtt lábujjkörmöt, ha kipróbáltunk mindent, és semmi sem használ, forduljunk szakértőhöz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek