OtthonGyors zöldségfőzés: akár a répa is kész lesz tíz perc alatt!

Gyors zöldségfőzés: akár a répa is kész lesz tíz perc alatt!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Manapság nincs túl sok időnk a főzésre, ezért sokszor előfordul, hogy inkább házhoz rendelünk valami ételt. Az otthon elkészített ételek sokkal egészségesebbek, arról nem is beszélve, hogy, ha egyszerre több napra főzünk, akkor pénzt is spórolhatunk.

Az alábbiakban olyan technikát mutatunk, amely segítségével sokkal rövidebb idő alatt meg tudod főzni a zöldségeket, így nem lehet többé kifogás az, hogy nincs időd rá.

Mindössze egy mikrohullámú sütőre lesz szükséged ahhoz, hogy kipróbáld ezt az egyszerű módszert. Nem csak sokkal hamarabb elkészül a zöldség, hanem ízletesebb és lédúsabb marad.

A főzési idő természetesen a zöldségtől is változik, de a leghosszabb idő alatt a cékla készül el, és az is csak 10 percet vesz igénybe.

Lássuk a tippeket!

1. Tedd a megmosott céklákat egy nejlonzacskóba.

2. Önts hozzá 100 ml vizet, majd csomózd be a zacskót.

3. Egy fogpiszkálóval néhány helyen szurkáld ki a zacskót, majd tedd egy mély, mikróbavaló tányérba.

4. Állítsd 10 percre és maximális teljesítményre a mikrót.

5. Ugyanezt a műveletet elvégezheted a burgonyával, sárgarépával is. Külön zacskóba helyezd őket, de a tányérba kerülhet egymás mellé a két zacskó. Ha több zöldséget teszel be egyszerre, akkor a főzési időt is meg kell növelni.

6. Mikor lejárt a beállított idő, ellenőrizd fogpiszkálóval, hogy mennyire puhultak meg a zöldségek. Ha még nem készültek el, akkor tedd vissza pár percre őket.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek