Shane 26 éves és gerincizom-sorvadásban szenved. Társa, Hannah 23 éves és feltétel nélkül szereti párját, annak ellenére, hogy Shane nem tud járni. Az utcán az emberek szánalommal néznek rájuk, de ők ketten be akarják bizonyítani mindenki számára, hogy a szerelem minden nehézséget képes legyőzni.

Három évvel ezelőtt Hannah egy videót keresett a YouTube-on, amikor rákattintott véletlenül a Shane életéről szóló dokumentumfilmre. A fiatal nőt elvarázsolta Shane, és szükségét érezte annak, hogy jobban megismerje őt. Üzenetet küldött neki, és ettől kezdve a dolgok a lehető legjobban alakultak: a fiatalok találkoztak, megkedvelték és megszerették egymást, és közös életet kezdtek.

Az emberek nem hajlandók elhinni, hogy ők ketten őszintén szeretik egymást

Szerelmüket állandóan megkérdőjelezik az emberek, akikkel találkoznak: „Az emberek mindig azt hiszik, hogy én vagyok a nővére, vagy az anyja, vagy az ápolója. Belefáradtunk az effajta reakciókba.”- mondta Hannah.

A sztereotípiák ledöntése és annak bemutatása érdekében, hogy egy fogyatékossággal élő ember képes egy valódi szerelmi történetet átélni egy egészséges emberrel, úgy döntöttek, hogy megosztják mindennapi tapasztalataikat azokkal, akik szeretnék jobban megismerni őket. YouTube-csatornájukon – a Squirmy and grubson – olyan videókat töltenek fel, amelyek bemutatják mindennapi tevékenységüket, megválaszolva a kíváncsiskodók legindiszkrétebb kérdéseit is. YouTube-csatornájuknak több mint 120 000 előfizetője látta, hogyan öltöznek a kanapén, végeznek házimunkát, vagy utaznak el Pennsylvaniaba.

Egy nemrégiben megjelent vlogban, Shane és Hannah bevallotta, hogy közös gyermekeket is szeretnének.

A pár követői közül a legbizalmatlanabbak is bevallják, hogy amíg a YouTube-videókon keresztül nem találkoztak velük, addig nem voltak hajlandók hinni az ők szerelmükben.

A szeretet mindent legyőz, még az előítéleteket is!

Shane szeret viccelődni saját fogyatékosságával kapcsolatban. A mindennapi élet inspirálta a fiatalembert, hogy eddig három könyvet is írjon. A harmadik, idén tavasszal jelenik meg a „Külföldiek azt hiszik, hogy a barátnőm a nővérem” címmel. A könyv borítója Hannah-t ábrázolja, ápolói sapkával a fején, Shane-t tartva a karjában.

“Célunk a hozzánk hasonló fogyatékossággal élők kapcsolatának bemutatása. Amikor Hannah-val a nyilvánosság elé kerülünk, az idegenek azt feltételezik, hogy testvérek vagyunk, vagy, hogy ő az én fizetett gondozóm, vagy ami még rosszabb, az anyám. Fogyatékosságom és kerekes székem miatt az embereknek nehéz azt gondolniuk, hogy szerethető vagyok. A fogyatékossággal kapcsolatban számos előítélet létezik, de az egyik leggyakoribb elképzelés az, hogy a fogyatékossággal élő emberek nem képesek, és nem érdemelnek romantikus kapcsolatot.” – mondta Shane a The Sunnak.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.