HolotropikumAlternatív gyógyászatGyógyítsd meg önmagad, ha hangulatzavar, fejfájás, idegi feszültség gyötör - Eredeti Japán...

Gyógyítsd meg önmagad, ha hangulatzavar, fejfájás, idegi feszültség gyötör – Eredeti Japán módszer

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Aki gyakorlott utazó tudja, hogy egy nagyobb utazás során jobb minden lehetőséget számításba venni és úgy csomagolni, hogy amikor valamire szükség van, akkor az álljon rendelkezésedre. Többek között a kis gyógyszercsomag is ad egy biztonságérzetet, tudva azt, hogy fájdalom, gyulladás, hasmenés vagy más váratlan tünet esetén van amihez nyúlni. Így gondolkodott a “nyugati agyam” amikor csomagoltam egy hosszabb Távol Keleti útra.

presszopunktura4

A Távol-Kelet megannyi varázslatos meglepetése talán egy másik bejegyzés tárgyát képezi majd, most inkább egy egyszerű, de mégis nagyon hatásos módszerrel kapcsolatos élményemet osztanám meg.

Több mint 36 órás utazás után fáradtan és az időeltolódás miatt kábultan, erős fejfájással és görcsölt nyaki izmokkal kissé nyugtalanul ültem egy vendéglő asztalánál.

Rutinosan nyúltam volna a hátizsák titkos rekeszéhez, amiben a fájdalomcsillapító és görcsoldó gyógyszer van, amikor a mellettem lévő kedves hölgy szelíd mosolyával jelezte: “állj meg vándor”- ne kapd be a gyógyszert. Amint kiderült természetes gyógyítással foglalkozik és otthonosan mozog az energetikai gyógyászat több területén is.

Engedélyemet kérte és megmutatta, hogy tudok adni magamnak egy kis energetikai elsősegélyt presszopunktúrával, olyan esetekben, amikor pszichésen kimerült vagyok, ideges, fáradt, nyugtalan, vagy rossz hangulat vagy fejfájás tüneteivel küszködöm. Megengedte, hogy lefényképezzem, amint megmutatja azokat a pontokat, amelyek könnyed, de határozott nyomásával a tünetek eltüntethetők.

Ezeknek a pontoknak a stimulálása 1 percig ajánlott, napi 2 alkalommal – az ajánlása szerint. Az eredmények nemcsak azonnal, hanem még jóval a kezelés után is fennmaradnak. Mivel jó tapasztalatom volt, ezért megosztom felhívva a kedves olvasók figyelmét, hogy otthon is kipróbálható és egyénileg is alkalmazható ez a módszer, de hosszantartó problémák esetén fontos megkeresni szakorvost, nehogy valami komolyabb betegség húzódjon meg a tünetek mögött.

Íme, a 4 pozíció:

1. pozíció:
Gyakorolj határozott nyomást a tenyered közepére a másik kezed hüvelykujjával 1 percig.

presszopunktura1

2. pozíció
Hajlítsd az ujjaid a tenyered közepe fele, és nyomd meg azt a pontot, ahova a kis és a gyűrűsujjad mutat.

presszopunktura2

3. pozíció
A csuklód és az alkarod találkozási vonalánál a kisujj felől eső részen csípd egy hátározott mozdulattal össze a bőrt és tartsd így 1 percig.

presszopunktura3

4. pozíció
A hármas pozíció vonalától merj le 3 ujjnyi távolságot az alkaron és annak a középvonalán lévő inakkal és bőnyékkel határolt pontot keresd, és arra gyakorolj közepes erősségű nyomást 1 percig.

presszopunktura4

presszopunktura5

presszopunktura6

Aztán előkerültek az akupunktúrás tűk is a lerekedt energiák felszabadítására, de ez már otthon egyedül nem gyakorolható. Aki érdekelt megkereshet egy akupunktúrával foglalkozó szakembert.

Ilyen egyszerű! Kipróbálod?

Írd meg nekünk kommentben hogy milyen eredményeket értél el.

A cikk és a fotók a szerző tulajdonát képezik, a szerző nem járult hozzá, hogy más médiumok átvegyék az általa, a Filantropikum.com oldalon közölt cikket és képeket.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek