LélektárGyógyító hangok: ezekkel a hangokkal gyógyíthatók a tüdő, vese, máj, szív és...

Gyógyító hangok: ezekkel a hangokkal gyógyíthatók a tüdő, vese, máj, szív és lép betegségei!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A természeti népek és a törzsi társadalmak évezredek óta használják a zenét, a ritmust és a hangszereket a testi-lelki harmónia, stressz oldás vagy energetizálás céljából. Pedig innen a 21. századból nézve, a törzsi ember stressz élménye meg sem közelítette a mai kor embereiét. Minden kultúra, kor és ember kereste – és keresi – azokat a lehetőségeket, amelyekkel helyreállhat harmóniája. Ebben pedig mindig nagy segítséget nyújtott, és nyújt ma is a hang.

hang

A hangoknak erős hatásuk van az elmére, az érzelmekre és a lelkiállapotra is, így használható a test és lélek direkt módon való tisztítására, purifikációjára, sőt gyógyítására is. Tisztában vagyunk vele, hogy a zene hangjai, egy kellemes tónus vagy csupán a természet hangja nyugtatóan hat testre és lélekre, az orvosok is bebizonyították, hogy a nyugtató zene csökkenti a vérnyomást és enyhíti a depresszió tüneteit.

A hang egy magas rezgésű energia, amely rombolhat, vagy gyógyíthat. A hangnak ereje van: jó is, és rossz is. A nagyváros zaja elől például ösztönösen menekülünk, és mindig keressük az emberi fül számára kellemes hangokat. A hangokat tehát használhatjuk tudatosan is – arra, hogy visszanyerjük vagy megőrizzük egészségünket.

A kínai orvoslásban sokféle gyógyászati módszer létezik, ezek egyike az ősi kínaiaktól származó, úgynevezett „hat gyógyító hang” módszere, vagy ahogyan egyesek nevezik, a „hat titkos szótag” módszere. Ők rájöttek ugyanis, hogy függetlenül attól, hogy milyen nyelvet beszélnek az emberek, ugyanolyan hangokat adnak ki, amikor egy bizonyos betegségben szenvednek. Sóhajuk és nyöszörgésük igen hasonló, annak függvényében, hogy melyik szerv érintett.

Például, egy vesebeteg előrehajol a fájdalomtól, szaggatottan lélegzik és jellegzetes hangot ad ki: „Uuuuuuuuuuuu” – függetlenül attól, hogy milyen nyelvet beszél. A humor, a jókedv egy erős érzelemhullámot (érzelmi mozgást) vált ki. Ez az erőteljes energiahullám, a szív csakránál felgyülemlett tűz-energia, a Chi, a test különböző meridiánjain halad keresztül, és ennek az „energiabombának” valahogy távoznia kell a testünkből. Ezért a „ha ha ha” hanggal kísérve tör ki belőlünk az a bizonyos érzelemhullám, amikor nevetünk – ezért is olyan nehéz visszafojtani a nevetést –, és ezt minden nyelven megértjük.

Használhatjuk a légzést, különböző hangokkal és vizualizációkkal kísérve, a test szennyező energiáitól való megtisztítására. A negatív energiáktól való megtisztulás önmagában gyógyító hatású, a vitális energiák, a chi áramlás kiegyensúlyozásával visszaállítható az egészségi állapot és számos betegség leküzdhető.

A tüdők gyógyító hangja

Ez a hang hasonlít a kígyó sziszegéséhez. Mély belégzés után lassan engedd ki a levegőt, miközben tekinteted felfele irányul és „Szzzzzzzzzzzzzzzzzzz” hangot hallatsz. Belégzés alatt képzelj el egy tiszta, fehér energiafelhőt, amely átjárja tüdőidet és felfrissíti azokat. Majd ismét lélegezz ki ugyanígy. Ismételd meg párszor.

A hangnak nem kell hangosnak lennie, a kilégzés pedig legyen gyengéd, nyugodt. A tüdőkben sok negatív energia halmozódik fel: harag, szomorúság, szenvedés, fájdalom – ezért jó hatással van rá ez a tisztító hangterápia.

A vesék gyógyító hangja

Ülő helyzetben, kissé előre dőlve és előre nézve lélegezz mélyet és száddal csinálj úgy, mintha egy gyertyát akarnál elfújni. Ezután lassú kilégzés mellett adj ki „Uuuuuuuuuuuu” hangot. Ezáltal megtisztítod a veséket a felesleges chi energiától. Belégzés alatt képzelj el egy csillogó, kék energiaáramot, amely betölti a veséidet és meggyógyítja azokat, majd képzeld el, hogy a kilégzéssel egy fekete füst távozik a szerveidből. Ismételd meg a ki- és belégzést legalább hatszor.

A máj gyógyító hangja

Mély belégzést követően, hátrahajtott fejjel és felfele néző tekintettel lélegezz ki és adj ki „Shhhhhhhhhhhhhhh” hangot. Mintha hallgatásra utasítanál valakit. Az előbbiekhez hasonlóan, itt is nyugodtan, lassan add ki a hangot. Mégegyszer végy mély levegőt, miközben fényes zöld energiát képzelsz el, ami a májad felé irányul.

A szív gyógyító hangja

Először lélegezz mélyeket egy párszor, majd hunyd le szemed és koncentrálj a szívedre. Ezután kezdd hallatni a szív hangját, hátrahajtott fejjel és felfele nézve, miközben kilélegzel: „Hoooooooooo” . Közben pedig képzeld magad elé a szívedet, ahogy megszabadul a fölösleges tűz-energiától, a hűségtől, türelmetlenségtől, az önteltségtől. Ezt a hangot halkan, szinte suttogva add ki. Egyszerű ki- és belégzésekkel tarts kis szünetet, majd ismételd meg a hangot kilégzéssel kísérve. Belégzéskor képzelj el gyógyító vörös fényt, amely boldogságot, őszinteséget, becsületességet, kreativitást hoz szívedbe. Ismételd a gyakorlatot 3-6-szor.

A lép gyógyító hangja

Mély belégzés után hallass „Huuuuuuuuuuuuuu” hangot, megint csak halkan, nyugodtan. Belégzéskor képzelj el egy, a belsőd, gyomrod és léped felé áramló sárga fényt, amely méltányossággal, együttérzéssel tölt el. Ismételd a hangot 3-6-szor.

A hármas melegítő meridián gyógyító hangja

Ez az ősi kínai orvoslás szerint a szervezet emésztési funkcióinak egyfajta leképezése, amely tápanyagokat szállít és kiküszöböli a salakanyagokat, néhány ősi irat szerint pedig a Chi egyes fajtáit hordozza. A kínai medicina „alaktalan név”-ként említi, amelynek a szervek közötti kapcsolat fenntartásán kívül nincs önálló élete. Itt az előzőekhez hasonlóan, kilégzés alatt a „Hiiiiiiiiiiiiiiii” hangot add ki. Ez segít kiegyensúlyozni ezt az energiarendszert, amely sok létfontosságú szervet befolyásol – így az egész szervezetre nézve jelentős hatása van.

Egyed Zsuzsanna

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek